13 Eylül 2007 Perşembe

Motosiklet Günlüğü (2004) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 5 Kasım 2004
Yönetmen : Walter Salles
Yapım : 2004, ABD / Almanya / Arjantin
Süre : 128 dk.

Oyuncular
Gael García Bernal (Ernesto Guevara de la Serna)
Rodrigo De la Serna (Alberto Granado) , Mía Maestro (Chichina)
Mercedes Morán (Celia de la Serna) , Jean Pierre Noher (Ernesto)
Lucas Oro (Roberto Guevara) , Marina Glezer (Celita Guevara)
Sofia Bertolotto (Ana Maria Guevara)

Filmin Konusu

Devrim kahramanı Che'yi herkes tanır. Peki ya bir zamanlar onun Buenos Aires'in varlıklı kesimlerinde yaşayan 23 yaşında bir tıp öğrencisi olduğu kaç kişi bilir? Peki 29 yaşındaki arkadaşı, biyokimyacı Alberto Granado'yla birlikte yaptıkları motosiklet yolculuğunda Latin Amerika'nın gerçekleriyle nasıl yüzleşmek zorunda kaldıklarını?

1952 yılında Ernesto ve Alberto Buenos Aires'ten bir motosikletin sırtında yola çıkarlar. Araçları arızalandığında otostop yapar, halka kaynaşmaya başlarlar. Bildiklerinden çok farklı bir Latin Amerika gerçeği beklemektedir onları. Astımı olan Ernesto ilaçlarını bir kadınla paylaşır; cüzam kolonisinde, hastaların kaderine ortak olurlar. İnka medeniyetinin üzerinde yükselen çarpık kentleşme ve adaletsizliklere şahit olurlar. Bu yolculuk, iki genç adamın geleceklerini şekillendirecektir.

Che'nin günlüklerinden yola çıkarak Alberto Granado'nın yazdığı kitaptan uyarlanan film, şimdiye kadar gösterildiği tüm uluslararası festivallerde coşkuyla karşılandı. Film, latin müzisyenlerin süslediği müzikleriyle de ilginç bir seyir sunuyor.

PART 1
PART 2
PART 3
PART 4
PART 5
PART 6
PART 7
PART 8

Sifresizdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder