23 Eylül 2007 Pazar

Baskın 13 (2005) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Gerilim / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 8 Nisan 2005
Yönetmen : Jean-François Richet
Yapım : 2005, ABD
Süre : 109 dk.

Oyuncular
Ethan Hawke (Jake Roenick) , John Leguizamo (Beck)
Laurence Fishburne (Marion Bishop) , Aisha Hinds (Anna)
Maria Bello (Alex Sabian) , Drea de Matteo (Iris Ferri)
Currie Graham (Michael Kahane)

Filmin Konusu

Yılbaşı günü Cleveland'ın en kötü kenar mahallerinden birinde, 40'lı yıllardan kalma tek katlı polis karakolu boşaltılmadan önceki son gününü yaşamaktadır. Aylar önce bir uyuşturucu baskınında aldığı fiziksel ve psikolojik yaraların sonucu masa başına çivilenmiş polis memuru Roenick'e kolay görünen bir görev verilmiştir; kaşarlanmış polis memuru O'Shea ve işe yaramaz sekreter Ferris ile birlikte 1 Ocak sabahına dek karakola bekçilik etmek.

Aynı gün cinayetten tutuklanan çete reisi Nicholas Zambrano da bir otobüs ile hapishaneye nakledilmektedir. Şehri felç eden kar fırtınası yüzünden otobüstekiler geceyi geçirmek için Roenick'in karakoluna sığınırlar. Kar fırtınasından yararlanan kimliği belirsiz kişiler karakola saldırır. Saldırganlar Zambrano'nun peşinde gibidirler. Roenick otobüsle gelen suçluları ve bir avuç memuru örgütleyerek, sabah yardım gelene dek hayatta kalma savaşı vermek zorundadır.

John Carpenter'ın 1976 yapımı Assault on Precint 13'ün bu tekrar yapımı, aynı halefi gibi Howard Hawks'ın Rio Bravo'sundan uyarlanmış görünüyor. Olay örgüsü hafifçe değişmiş ve mekan Kaliforniya'dan Cleveland'a taşınmış olsa da, içinde aynı güçlü özü barındırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder