9 Eylül 2007 Pazar

Gladyatör (2000) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Aksiyon / Macera / Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 19 Mayıs 2000
Yönetmen : Ridley Scott
Yapım : 2000, ABD / İngiltere
Süre : 155 dk.

Oyuncular
Russell Crowe (Maximus) , Joaquin Phoenix (Commodus)
Connie Nielsen (Lucilla) , Oliver Reed (Proximo)
Richard Harris (Marcus Aurelius) , Derek Jacobi (Gracchus)
Djimon Hounsou (Juba) , David Schofield (Falco) , John Shrapnel
Tomas Arana (Quintus) , Ralf Moeller (Hagen)

Filmin Konusu

General Maximus’un imparatorluk içerisinde yükselmesi karşısında kıskançlığa kapılan tahtın varisi Commodus, general ile ailesinin derhal öldürülmesi emrini çıkarır. Ölümden zor kurtulan Maximus’u artık kölelik yaşamı beklemetedir. Arenaya gönderilerek orada bir gladyatör olarak eğitilir. Yıllar sonra Roma’ya geri döndüğünde tek bir amacı vardır. Yeni İmparator Commodus’u öldürerek karısıyla oğlunun katledilmesinin intikamını almak...

Maximus arenalarda geçen yılları boyunca çok önemli bir gerçeği öğrenmiştir. İmparatorun gücü ne kadar fazla olursa olsun halkın iradesi ondan çok daha güçlüdür ve intikamını alabilmenin tek yolu imparatorluğunun en büyük kahramanı olabilmekten geçmektedir.

Roma’daki büyük Colloseum Arenası’nın tam ortasında durmakta olan Romalı gladyatör, bakışları imparatorun locasına dikilmiş halde kararı beklemektedir. Yaşamın ve ölümün gücünü elinde bulunduran imparatorun baş parmağı havaya kalkmış durumdadır. Ucunun aşağıya dönmesiyle birlikte imparatorluğun acımasız yasaları işleyecek ve yendiği rakibini öldürmesi için gladyatöre gerekli sinyali vermiş olacaktır.

Richard Harris gibi emektar oyuncuları da bünyesinde barındıran filmin çekimleri sırasında hayatını kaybeden Oliver Reed'in eksik planları bilgisayar hileleriyle tamamlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder