3 Eylül 2007 Pazartesi

60 Saniye (2000) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Aksiyon
Gösterim Tarihi : 1 Eylül 2000
Yönetmen : Dominic Sena
Yapım : 2000, ABD
Süre : 117 dk.

Oyuncular
Nicolas Cage (Randall 'Memphis' Rains/Roger)
Giovanni Ribisi , Will Patton , Robert Duvall
Angelina Jolie

Filmin Konusu

Randall "Memphis" Raines (Nicolas Cage) yasadışı işlere bulaşmaya uzun süredir son vermiş eski bir araba hırsızıdır. Ancak eski bir dostunun ziyarete gelmesi sonucunda kardeşinin yaşamını kurtarabilmek için hayatta en iyi yaptığı işe, araba hırsızlığına geri dönmekten başka seçeneği olmadığını anlar. yaptığı kontrat gereği tek bir gece içinde 50 araba çalıcaktır.

Gerçek bir araba tutkunu olan Memphis'in arabalara karşı dayanılmaz bir bağımlılığı vardır. Her model arabanın tüm özelliklerini en ince ayrıntısına kadar bilen Memphis, adı efsaneleşmiş bir araba hırsızıdır. Hiçbir kilit ya da alarm sistemi onu durduramaz. Arabanızı herhangi bir yere bırakın; eğer o çalmayı kafasına koyduysa 60 saniye içinde yok olacaktır.

Memphis uzun yıllar boyunca akla gelebilecek her modelde arabayı çalarak yasaları ihlal etmiştir ama bunun tek istisnası, çok beğendiği ama bir türlü ele geçiremediği Eleanor adlı 1967 model Shelby Mustang GT 500'dür. Yasadışı işlerinin doruk noktasına çıktığı bir zamanda sevdiği herşeyi ve herkesi arkasında bırakarak farklı bir yaşama başlamıştır. Ancak erkek kardeşinin de (Giovanni Ribisi) kendi yolunu izlediğini ve çok tehlikeli bir araba hırsızı çetesinin eline düştüğünü öğrendiğinde eski yaşamına dönmek zorunda kalır. Artık kardeşinin hayatını kurtarabilmek için caddelerde ölümcül bir mücadeleye girmek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder