14 Aralık 2008 Pazar

Bir Nefeste Hayat (The Life Before Her Eyes) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Vadim Perelman
Yapım : 2007, ABD
Süre : 86 dk.

Oyuncular
Uma Thurman, Evan Rachel Wood, Eva Amurri
Gabrielle Brennan, Brett Cullen, Oscar Isaac, Jack Gilpin

Filmin Konusu
Yaşamınız aniden değişebilir...
Bir ani değişim sonsuza dek sürebilir...

Kill Bill'in starı Uma Thurman'dan muhteşem bir oyunculuk gösterisi!

Connecticut'ın Briar Hill gettosunun ilkbahar mahmurluğu silahlı bir öğrenci sınıf arkadaşlarından ve öğretmenlerinden toplam on beş kişiyi öldürüp ve yaşça büyük iki lise öğrencisini, hayalci ve yırtıcı karakterli Diana (Evan Rachel Wood) ve onun vakur ve muhafazakar arkadaşı Maureen'i (Eva Amurri), kızlar tuvaletinde köşeye sıkıştırdığında yerle bir olur. On beş yıl sonra Diana (Uma Thurman) kendisine tablo gibi kusursuz bir yaşam kurmuştur. Lisede tanıştığı eşi Paul yerel bir Fen Edebiyat Üniversitesi'nde profesördür. Kızı Emma genç yetişkinliğe adım atmanın arifesindedir ve Diana'nın yırtıcı doğasını miras aldığını hissettirmektedir. Fakat geçmişte Diana ve Maureen'i bir araya getiren de Diana'nın dengesiz doğasından başka bir şey değildir.

Diana ve Maureen, Diana kızlar soyunma odasında esrarlı sigara içerken, Maureen'in ona bir öğretmenin yaklaştığını söylemesi sayesinde tanışmışlar ve dersleri asmak, erkekler hakkında fanteziler kurmak ve gizlice komşuların havuzlarına girmek gibi yeniyetmeliğe ait ufak serüvenleri birlikte yaşamışlardır. Fakat Diana'nın gitgide daha da şiddetlenen kararsızlıkları Maureen’in katı inançlarıyla çatıştığında ilişkileri yıpranmaya başlamıştır.

Geçmişteki çatışmaların anısı yetişkin Diana'ya hala acı çektirmektedir - özellikle kanlı baskının 15'inci yıldönümü yaklaşırken. O gün patlak veren tarif edilemez olayların gölgesinin peşini bırakmadığı Diana, yeni yaşamının da parçalanmaya başlamış olduğunu fark eder - kocası artık onu git gide daha sık yalnız bırakmakta, kızı öğretmenlerinden kaçmakta ve Diana'nın gerçeklik algısı parçalanmaya başlamaktadır. Paralel bir akışta ise genç Diana, Maureen'in dostluğunun verdiği kurtarıcı gücü keşfetmeye başlamıştır. Dehşet dolu olay, ufukta belirmiş ve yaklaşmakta olsa bile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder