23 Mayıs 2009 Cumartesi

Tehlikeli Oyun (The Wave) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 9 Mayıs 2008
Yönetmen : Dennis Gansel
Yapım : 2008, Almanya
Süre : 102 dk.

Oyuncular
Jürgen Vogel (Rainer Wenger) , Frederick Lau (Tim)
Max Riemelt (Marco) , Jennifer Ulrich (Karo)
Christiane Paul (Anke Wenger) , Elyas MBarek (Sinan)

Filmin Konusu
"Güçlü ve süper akıcı. Genç kadrosu ve başarılı performanslarıyla Gansel'den zinde bir yönetmenlik."

Günümüzde, insanları bir sürüye dönüştürerek robotlaştıran ideolojilerin yol açtığı felaketlerin artık geçmişte kaldığını düşünmek kuşkusuz büyük bir yanılgı.

Kişisel düşünce, çıkar ve duygusal dalgalanmalar arasında çırpınan günümüz insanını belli bir düşünce, değer ve inancın ortak paydasında örgütleyerek ayrımcı yapılanmalar oluşturmak hiç de güç değil ne yazık ki...

1967 yılında California'da yaşanmış gerçek bir olayı günümüz Almanyasına aktaran , The Wave 'Tehlikeli Oyun', faşizmin köklerine dair etkileyici ve güncel bir hikaye.

Film, enerjik ve karizmatik bir öğretmen olan Rainer Wegner'ın otokrasi üzerine verdiği ders ile başlar. Öğrencilerin ilgisizliği üzerine dikkatlerini çekmek için bir deney yapmaya karar verir: Öğrencilerinden kendisini liderleri olarak kabul etmelerini ve kendisine Mr. Wegner diye hitap etmelerini ister. "Disiplin aracılığıyla güç" moto'sunu seçer; bir logo yaratır; herkese beyaz bir t-shirt giydirir ve gizli bir işaretle iletişim kuran bu gruba "The Wave" adını verir.

Öğrenciler, umulmadık bir şekilde bu birlikteliğin oluşturduğu güçten zevk almaya başlarlar. Kısa bir süre içerisinde yeni keşfedilen bu disiplin, diğer okul aktivitelerinde de kendisini göstermeye başlar ve gruba yeni üyeler katılmasını sağlar.

"The Wave" başlangıçta gençler için saf bir inanç, birlik ve dayanışma ifade etse de kişisel düşünce, değer ve inançlarının ortak bir paydada hareketlendirilmeleri ile giderek kontrolden çıkarlar ve bu durum çok kısa sürede farklı boyutlara ulaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder