10 Kasım 2008 Pazartesi

Masumiyet (1997) DVDRip - Zeki Demirkubuz Koleksiyonu

http://www.imdb.com/title/tt0128332/

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 24 Ekim 1997
Yönetmen : Zeki Demirkubuz
Senaryo : Zeki Demirkubuz , Nihal G. Koldaş
Görüntü Yönetmeni : Ali Utku
Müzik : Cengiz Onural
Yapım : 1997, Türkiye , 110 dk.

Oyuncular
Haluk Bilginer , Derya Alabora
Güven Kıraç , Ajlan Aktuğ

Filmin Konusu
On yıllık mahkumiyeti biten Yusuf (Güven Kıraç, Takva) tahliye zamanı gelince, kalan ömrünü cezaevinde geçirmek istese de dışarı çıkmak zorunda kalır. Elinde yıllardır görmediği, müebbet mahkumu bir arkadaşının verdiği adres ile bir namus davası yüzünden aşığını öldürüp, kendisini sakat bıraktığı ablasını görmek için İzmir'e gelir. Ablası ve eniştesinin evinde “gördüklerinden” kaçıp, ucuz bir otele yerleşir. Burada ”bir iyilik” nedeniyle tanıştığı üç kişi ile ne yapacağını ve nereye gideceğini bilmeden beklemeye başlar.

Bekir (Haluk Bilginer), Uğur (Derya Alabora) ve küçük bir kız olan Çilem'den oluşan bu üçlü Yusuf'un hayatında derin izler bırakacaktır.

Bir Not
Yönetmen Zeki Demirkubuz’un kariyerinde olduğu kadar Türk sinemasında da önemli bir yere sahip olan Masumiyet, yönetmen tarafından temizlenmiş, geniş ekran formatına çekilmiş haliyle Kanal D Home Video farkıyla ve hak ettiği değerde yeniden piyasada… Haluk Bilginer’in olağanüstü oyunu filmin 1999’da katıldığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüllendirilmişti. Filmin Fransa ve Norveç’ten aldığı uluslar arası ödülleri de bulunuyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder