16 Mayıs 2010 Pazar

Veda (2009) - DVDRip



Tür : Dram / Tarihi / Biyografi
Gösterim Tarihi : 26 Şubat 2010
Yönetmen : Zülfü Livaneli
Senaryo : Zülfü Livaneli
Görüntü Yönetmeni : Peter Steguer
Müzik : Zülfü Livaneli
Yapım : 2010, Türkiye
Süre : 113 dk.

Oyuncular
Sinan Tuzcu, Dolunay Soysert, Ezgi Mola
Özge Özpirinçci, Burhan Güven, Serhat Kılıç
Kaan Olcay

Filmin Konusu
Veda, Ölüme Meydan okuyan bir kuşağın hikayesi!

Filmde sadece Atatürk'ün hayatı anlatılmıyor, aynı zamanda bir döneme ışık tutuluyor, filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi 'insan olmak' çerçevesinde ele alınıyor. "Veda" Salih Bozok'un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk'ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi.

Selanik'te çocukluktan başlayan arkadaşlık önce silâh arkadaşlığına sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüştü... Atatürk ve Salih Bozok...

...

Selanik'te çocukluktan başlayan arkadaşlık, önce silah arkadaşlığına sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüştü. Aralarındaki dostluk o kadar büyüktü ki biri öldüğünde diğeri de hayata veda etmek istedi...

Veda, ölüme meydan okuyan bir kuşağın hikayesi. Filmde sadece Atatürk'ün hayatı anlatılmıyor, aynı zamanda bir döneme ışık tutuluyor, filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi gibi konular 'insan olmak' çerçevesinde tekrar ele alınıyor. "Veda" Salih Bozok'un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk'ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi...

Veda'nın amacı, Atatürk'ü sadece Türkiye'ye anlatmak değil, aynı zamanda tüm dünyada Atatürk'ün tanınmasını sağlamak.

Senaryosunu Zülfü Livaneli'nin yazdığı ve yönettiği filmin görüntü yönetmenliğini Peter Steguer yaptı. Müzikler yine Zülfü Livaneli'ye ait. Çekimlerine 27 Ekim'de başlanan filmin senaryo çalışması 3 yıl sürdü ve çekimler 7 haftada tamamlandı. İtalya'dan ekipleriyle gelen Aldo Signoretti ve Vittorio Sodano saç ve makyajı yaptı. Veda için Türkiye'ye 1200 kg makyaj malzemesi geldi. Bu proje için 150 adet gerçek saçtan peruk yapıldı. Makyaj ve saç ekibi için 2 mobil kuaför ve makyaj salonu ve 1 adet makyaj laboratuarı özel olarak tasarlandı ve üretildi.

Tamamı yerli sermaye ile hazırlanan projede, 13 kişilik İtalyan ve Alman teknik ekip görev aldı. Türkiye'de ilk defa bir prodüksiyon için 12000 parça kostüm ve aksesuar Baran Uğurlu tarafından hazırlandı. Kostümler en ufak ayrıntısına kadar gerçeği yansıtabilsin diye dönemine uygun olarak eskitildi, renklendirildi, işlendi. Devamlı çalışan 29 araç, 98 kişilik ekip ve 2000 kişilik figurasyonla Türkiye'nin en kalabalık prodüksiyonu gerçekleştirildi. "Veda" çekimleri, Ayvalık, İzmir ve Antalya'da gerçekleşti. Savaş sahneleri doğal plato olan Seferihisar'da çekildi. Uşakizade Köşkü gibi gerçek mekanların yanısıra Atatürk'ün arabası ve vagonu da çekimlerde kullanıldı.


Filmin Boyutu 2.19 GB

Romantik Komedi (2009) - DVDRip



Tür : Romantik / Komedi
Gösterim Tarihi : 12 Şubat 2009
Yönetmen : Ketche
Yapım : 2009, Türkiye
Süre : 110 dk.

Oyuncular
Sedef Avcı , Sinem Kobal , Burcu Kara , Gürgen Öz
Cemal Hünal , Engin Altan Düzyatan , Begüm Kütük
Janset , Burcu Esmersoy

Filmin Konusu
Esra, Didem ve Zeynep, üç yakın arkadaştır. Zeynep’in düğünü sürprizlere neden olacaktır. İstemediği bir işte yıllardır çalışan Esra istifa eder, kötü giden ilişkisini sona erdirir. Reklâm ajansına çalışmaya başlayana Esra, ajansın kreatif direktörü Mert ile yakınlaşırken, Didem’de Mert’in arkadaşı aktör Cem Sezgin’den etkilenir. Üç arkadaşın kararları hayatlarını değiştirecektir.

Amerikan romantik komedilerini andıran Romantik Komedi, arkadaşlığın ve aşkın hayattaki yerini vurguluyor, metropolde yaşayan kadın-erkek ilişkilerine eğlenceli bakıyor.


Filmin Boyutu 2.05 GB

Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay (The Twilight Saga: New Moon) 2009 Türkçe Dublaj/DVDRip



Tür : Romantik / Gerilim / Fantastik
Gösterim Tarihi : 20 Kasım 2009
Yönetmen : Chris Weitz
Yapım : 2009, Avustralya
Süre : 130 dk.

Oyuncular
Kristen Stewart (Bella Swan) , Robert Pattinson (Edward Cullen)
Taylor Lautner (Jacob Black) , Ashley Greene (Alice Cullen)
Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen) , Elizabeth Reaser (Esme)
Kellan Lutz (Emmett Cullen) , Nikki Reed (Rosalie Hale)
Jackson Rathbone (Jasper Hale)

Filmin Konusu
Stephenie Meyer’ın fenomen haline gelen Alacakaranlık Efsanesi serisinin ikinci kitabından uyarlanan Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay'da, ölümlülerle vampirler arasındaki romans yeni bir kademeye taşınıyor ve Bella Swan, vampir Edward Cullen’ın aşkına karşılık verebilmek için kaderle yüzleşiyor. Bir parçası haline geldiği doğaüstü dünyanın derinliklerine indikçe, kendisini daha da tehlikleye sokacak tarihi bir takım sırları öğrenmeye başlıyor.

Bella’nın 18. doğumgününün ardından Edward onu korumak adına Bella’dan ayrılmaya karar verir. Bella reşit olduğu günlere yalnız ve kalbi kırılmış şekilde adım atarken farkeder ki başını her belaya sokuşunda Edward’ı kendisine çekebilmektedir. Edward’la beraber olabilme tutkusu kendini giderek büyüyen tehlikelere atmasına yol açar.

Çocukluk arkadaşı ve gizemli Quileute kabilesinin üyesi olan arkadaşı Jacob Black’in de yardımıyla eski bir motorsikleti tamir eder. Bella’nın donmuş olan kalbi Jacob ile kurduğu arkadaşlıkla bir nebze tamir olur. Jacob’ınsa da kendine özgü bir sırrı vardır.

Bella kırlık alanda gezerken kendini aniden ölümcül bir durumun içinde bulur. Onu kurtaran ise büyük kurtlar olacaktır fakat bu Bella’yı daha da büyük tehlikelere atacaktır. Zamanla yarışırken Bella Quileute kabilesinin sırlarını öğrenir ve Edward’ın kendisini terk edişi altında yatan gerçeği de. Aynı zamanda aşkıyla buluşmasını engelleyen ölümcül gerçeklerle de yüzyüze gelecektir.


Filmin Boyutu 1.45 GB

Hızlı ve Öfkeli 4 (Fast & Furious) 2009 Türkçe Dublaj/DVDRip



Tür : Aksiyon / Gerilim / Suç
Gösterim Tarihi : 3 Nisan 2009
Yönetmen : Justin Lin
Yapım : 2009, ABD
Süre : 102 dk.

Oyuncular
Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O Conner)
Michelle Rodriguez (Letty Marciano), Jordana Brewster (Mia)
Laz Alonso (Fenix Rise), Gal Gadot (Gisele), John Ortiz (Antonio)

Filmin Konusu
Eski dolandırıcı Dominic Toretto’nun (Vin Diesel) Meksika sınırından geçip orada kaçak olarak yaşamaya kalkışmasının üzerinden sekiz yıl geçmiştir. Artık Dominik Cumhuriyeti’ndeki bir sahil kulübesinde yaşamakta olan Dom’un yanında, ABD’deki geçmişinden kalan tek varlık olan biricik sevgilisi Letty (Michelle Rodriguez) vardır. Orada yepyeni bir yaşama başlamaya çalışır. Ancak kanun temsilcilerinin daima peşinde olduğunun da farkındadır.

Çok sevdiği bir insanın trajik ölümünden sonra Los Angeles’a dönen Dom’un, ajan Brian O’Conner (Paul Walker) ile ezeli kavgası yeniden ateşlenir. Ancak artık ortak bir düşmanları vardır. ABD’ye öldürücü maddelerin akışını sağlayan sosyopat ruhlu uyuşturucu kralına karşı mücadele edebilmek için güçbirliği yapmak zorundadırlar. Uyuşturucu kralını safdışı etmenin ve onun tarafından öldürtülen arkadaşlarının intikamını almanın tek çaresi, ikisi arasında yepyeni bir güven ortamı sağlanmasından geçmektedir.


Filmin Boyutu 1.45 GB