15 Mayıs 2010 Cumartesi

Türkler Çıldırmış Olmalı (2009) - DVDRip



Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 27 Kasım 2009
Yönetmen : Murat Aslan
Yapım : 2009, Türkiye
Süre : 99 dk.

Oyuncular
Peker Açıkalın (Kuru Kadir) , Önder Açıkbaş (Kirli Şahin)
Durul Bazan (Korsan Ercüment) , Timur Acar (Sarı Recep)
Erdem Akakçe (Laz Mahmut) , Ruhi Sarı (Mahsun Güler)
Tuğba Ünsal (Tuğçe) , Levent Özdilek (Fahri Bayer)
Oya Aydoğan (Şenay Bayer) , Burhan Öçal (Albay Mehmet)
Zeynep Beşerler (Asena) , Erdal Tosun (Adbul Hasbi Aden)
Kadir Çöpdemir (Şaman) , Metin Belgin (Emekli General)

Filmin Konusu
Hollywood filmlerinde pek çok ünlü oyuncuya eşlik etmiş vahşi hayvanlar bu defa bizim oyuncularımızı terletecek.

Türkiye’nin en zengin işadamının ailesi ile dünya turuna çıkması ve Güney Afrika kıyılarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılır. Korsanlar işadamı için Türkiye’den yüklü miktarda fidye istiyorlardır.

Türk Hükümeti de işadamının kurtarılması için askeri bir tim gönderilmesine karar verir. Ancak bir diplomatın önerisi dikkate alınarak uluslararası ilişkilerin hassas dengesi sebebi ile bu iş için resmi bir tim değil de ‘Her Türk asker doğar’ sözünden yola çıkarak illegal bir tim oluşturulur.

Hükümlülerden oluşan ve şartlı tahliye anlaşması yapılan bu timde; Hanutçuluk yapan dolandırıcı Kuru Kadir, elektronik mühendisi ancak korsan CD basmaktan sabıkalı Korsan Ercüment, sokaklarda büyümüş, tek derdi ünlü bir şarkıcı olmak isteyen, düğün şarkıcısı Kirli Şahin, korkak kumarcı Kadırgalı Sarı Recep, kuru sıkı tabancaların namlularını delerek gerçek tabancaya çevirip satmaktan hüküm giyen Laz Mahmut, Başbakan dahil birçok üst düzey bürokratı dolandıran Mahsun Güler ve uluslararası birçok terör operasyonunu başarı ile yönetmiş ancak bir sebeple hapishaneye düşmüş Albay Mehmet Kara vardır.

Bir hafta gibi kısa bir sürede operasyon için bu ekibi eğitmek, timin liderleri Albay Mehmet Kara ve onun güzelliği kadar sertliği ve disiplini ile de tanınan kızı, yüzbaşı Asena’ya düşer.

Eğitimden sonra Somali’ye bırakılan ekip Somalili korsanlar ve Afrikalı yerliler ile mücadele ederler. Aslında bir yolunu bulup Afrika’dan kaçmayı düşünen ekip, Fahri Bey ve ailesi için istenen iki yüz milyon dolarlık fidyeyi duyunca fikir değiştirir. Artık tek bir amaçları vardır; Türkiye’nin en zengin işadamı ve ailesini kurtarıp yüklüce bahşiş almak… Afrika yerli kabilesinin şamanı eski uzman çavuş da onlara bu maceralarında yardımcı olacaktır.

Bu arada Somalili korsanların lideri Adbul Hasbi Aden’de, Türk işadamı Fahri Bayer’in ve eşi Şenay Bayer’in kızları Tuğçe’ye aşık olur.

Filmin Boyutu 1.36 GB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder