17 Şubat 2009 Salı

Gizli Teşkilat (North by Northwest) 1959 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Gerilim
Yönetmen : Alfred Hitchcock
Yapım : 1959, ABD
Süre : 130 dk.

Oyuncular
Cary Grant (Roger O. Thornhill/George Kaplan)
Eva Marie Saint (Eve Kendall) , James Mason (Phillip Vandamm)
Jessie Royce Landis (Clara Thornhill) , Leo G. Carroll (Profesör)
Philip Ober (Lester Townsend) , Martin Landau (Leonard)
Josephine Hutchinson (Mrs. Townsend)

Filmin Konusu
Yanlışlıkla George Kaplan isminde bir casusla karıştırılan Roger O. Thornhill (Cary Grant) üçkağıtçı bir işadamıdır. Vandamm (James Mason) ve Leonard (Martin Landau) isimli yabancı casuslar tarafından kaçırılır. Vandamm'ı masum olduğuna defalarca ikna etmeye çalışsa da başarısız olan Roger nihayetinde tam öldürülecekken kaçmayı başarır. Çileden çıkan Vandamm, Roger'ı, bir Birleşmiş Milletler memurunun ölümden sorumluymuş gibi göstermeyi başarır.

Şimdi Roger hem Vandamm ve işbirlikçilerinden, hem de yerel polisten kaçmaktadır. Kaçak Roger, Eve (Eva Marie Saint) isminde çok hoş bir kadınla tanışır ve aşk yaşamaya başlar. Oysa Eve göründüğünden daha farklı bir insandır.

Roger kaçışı boyunca Vandamm'ın ve Amerikan hükümetinin operasyonları hakkında giderek daha fazla şey öğrenir. Şimdi hem masum olduğunu kanıtlamak hem de Vandamm ve adamlarının yürüttükleri operasyonun esrarını çözmek zorundadır.

Kimilerine göre Hitchcock'un en iyi filmi olan "North by Northwest"in, büyük ustanın en başarılı "casus/masum adam" temalı filmi olduğu kuşku götürmez. Yönetmenin belki de en kişisel filmi olan "Vertigo"dan bir yıl sonra çektiği 1959 yapımı film, hem romantizmi hem de içerdiği neşeli mizah dozuyla gözalıyor. Hitchcock, çekimi sırasında yaşanan zorlukların üzerine üstelik çok da iyi eleştiriler almayan Vertigo'dan sonra yaptığı bu filmiyle, ticari başarı da dahil olmak üzere tam bir tatmin yaşamıştır.

Sifresizdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder