1 Şubat 2009 Pazar

Bisiklet Hırsızları (Ladri di biciclette) 1948 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Vittorio De Sica
Yapım : 1948, İtalya
Süre : 93 dk.

Oyuncular
Lamberto Maggiorani (Antonio Ricci) , Enzo Staiola (Bruno Ricci)
Lianella Carell (Maria Ricci) , Gino Saltamerenda (Baiocco)
Vittorio Antonucci (Hırsız)

Filmin Konusu
Tüm Zamanların En İyi 10 Filminden Biri.

Yönetmenlerin Seçtiği İlk 10, Sight & Sound İtalyan yeni gerçekçilik akımının başyapıtı olan Bisiklet Hırsızları, dünya sinemasının en önemli filmlerindendir. Eskimeyecek öyküsü, yalın dili ve güçlü oyunculuğuyla bu filmi, her sinema tutkunu izlemelidir.

Oscar® ödülüne aday olmuş Bisiklet Hırsızları (Ladri Di Biciclette) yoksulluğu, çaresizliği, umut ve umutsuzluğun ince dengesini yüreklere dokunan bir duyarlılıkla anlatır.

De Sica bu film için Roma sokaklarından ilham almış ve amatör oyuncularla çalışmıştır. Sonuçta ortaya, 1940'lı yılların Roma'sını en çıplak gerçekliğiyle yansıtan bu film çıkmıştır. Antonio Ricci, yoksulluk içindeki ailesi için çıkış yolu arayan işsiz bir adamdır.Bulduğu tek iş için bir bisiklete ihtiyacı vardır.Ancak çalışmaya başladığı ilk gün bisikleti çalınır. Polisten yardım alamayan Ricci, yanına küçük oğlunu da alarak bisikletini çalan hırsızın peşine düşer.

Sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden Bisiklet Hırsızları, baba-oğul ilişkisinin belki de en olağanüstü portresini çizer. Film, ilk günkü vuruculuğundan hiçbir şey kaybetmemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder