18 Ekim 2008 Cumartesi

Hayattan Korkma (2008) - DVDRip

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 7 Mart 2008
Yönetmen : Berrin Dağçınar
Senaryo : Berrin Dağçınar
Görüntü Yönetmeni : Ercan Özkan
Yapım : 2008, Türkiye
Süre : 102 dk.

Oyuncular
Zeki Alasya , Tarık Papuçcuoğlu , Hakan Boyav
Suzan Aksoy , Ceren Soylu

Filmin Konusu
Doğduklarından beri aynı kasabada yaşayan Talat, Bedrettin ve Rıfkı, çoluk çocuğa karışmış, kendi yağlarıyla kavrulan, iyi ve kötü günde birbirlerinden hiç ayrılmamış üç arkadaştır. Kasabalarında aileleriyle birlikte kıt kanaat geçinir giderlerken mütevazı hayatları, Talat’ın oğlu Murat’ın yaşadığı sağlık sorunuyla altüst olur.

O ana dek kısıtlı gelirleri onları mutlu etmeye yetmiş; dostluk, huzur ve mutluluk para puldan değerli olmuştur onlar için. Oysa beklenmedik bir zamanda yaşanan bu kötü gelişme, üçünün de hayatlarını sorgulamalarına neden olur. Bugüne kadar yaşadıkları hayat, güzel ve huzurlu olmakla birlikte, gerçeklikten uzaktır.

Çocukları büyümekte, sorunlar artmaktadır. Dünya artık mütevazı değildir; şimdi atağa kalkma, çağa ayak uydurma zamanıdır. Para lazımdır. Hem de çok para. Sadece sağlık için değil, büyüyen çocuklarının geleceği için de… Bu yolda başarılı olabilmeleri için gereken birikime, dünya görüşüne ve sermayeye sahip değillerdir. Sırtlarını dayayabilecekleri tek şey vardır: bugüne kadar onları asla yarı yolda bırakmamış olan umut…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder