3 Ekim 2008 Cuma

Asteriks Olimpiyat Oyunları'nda (Asterix at the Olympic Games) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://us.imdb.com/title/tt0463872/

Tür : Fantastik / Komedi / Macera
Gösterim Tarihi : 1 Şubat 2008
Yönetmen : Frédéric Forestier , Thomas Langmann
Yapım : 2007, İspanya / Almanya / Fransa
Süre : 112 dk.

Oyuncular
Clovis Cornillac (Astérix) , Gérard Depardieu (Obélix)
Alain Delon (Julius Caesar) , Benoît Poelvoorde (Brutus)
Stéphane Rousseau (Alafolix) , Vanessa Hessler (Prenses Irina)
Alexandre Astier (Mordicus) , Jean-Pierre Cassel (Panoramix)
Elric Thomas (Abraracourcix)

Filmin Konusu
1999 yapımı Asteriks & Obeliks: Sezar’a Karşı, sadece Fransa’da dokuz milyon izleyici yapmış, yine serinin devamı olan 2002 yapımı Asteriks ve Oburiks: Görevimiz Kleopatra ise Fransa’da on beş milyon izleyici toplamıştı. Asteriks Olimpiyat Oyunlarında'nın diğer maceralardan farkı, konunun uluslararası düzeyde en iyi tanınmış organizasyonlarından biri olan Olimpiyatlar’ı işlemesi ve setle dekor açısından hepsinden çok daha görkemli ve ihtişamlı öğelere sahip olması. Konu olarak komediyi, tarihi olayları, macerayı ve çeşitli spor dallarını bir araya getirmesi her yaştan ve kültürden izleyicinin ilgisini çekmekte.

Hikaye, çizgi romandan aktarılmış olmasına rağmen önemli senaristlerle yapılan sayısız tartışmanın sonucunda biraz değiştirilmiş ve hikayenin ana teması olarak Sezar ve oğlu Brütüs arasındaki çatışma ön plana çıkarılmış. Aynı zamanda Brütüs ve Alafolix’in (Mecnuniks), Yunan prensesi Irina’ya (İrena) karşı duyduğu aşk ve ortaya çıkan aşk üçgeninde her iki tarafın da prensesi elde etmek amacıyla Olimpiyat Oyunları’nda yarışması hikayedeki diğer önemli temayı oluşturmakta.

Bir Not
Avrupa tarihinde şimdiye kadar çekilen en yüksek bütçeye sahip film için yaklaşık 80 milyon € harcandı. Çekimlerin %95’i İspanya’da yer alan Alicante şehrinde gerçekleştirildi. Dekorlar, Amelie ve Delicatessen filmlerinin unutulmaz yönetmeni Jean-Pierre Jenuet’in tüm filmlerinde beraber çalıştığı ve Oscar’a da aday olmuş dekor sorumlusu Marie-Laure Valla tarafından yaratıldı. Görüntü yönetmeni ise Luc Besson’un ve yine Jean-Pierre Jenuet’in bir çok filminde yer alan Bruno Delbonnel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder