11 Temmuz 2008 Cuma

Paranoid Park (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Gus Van Sant
Yapım : 2007, Fransa / ABD
Süre : 85 dk.

Oyuncular
Gabe Nevins (Alex) , Daniel Liu (Dedektif Richard Lu)
Taylor Momsen (Jennifer) , Winfield Jackson (Christian)
Jake Miller (Jared) , Lauren McKinney (Macy)

Filmin Konusu
Portland’daki kaykaycıların uğrak yeri Paranoid Park’tan (nam-ı diğer Punk Park) adını alan filmde usta yönetmen Gus van Sant, Amerikan liselerini saran şiddet sorununa eğildiği 2003 tarihli sansasyonel filmi “Fil”in ardından bir kez daha ergenlerin dünyasına giriyor. Blake Nelson’un romanından uyarlanan film, ergenlik çağındaki kaykaycı Alex’in bir gece kaza sonucu bir güvenlik görevlisini öldürmesi ve bu konuda ağzını açmamaya karar vermesi üzerine gelişen olayları konu ediniyor. Filmin oyuncularını myspace’te açtığı bir yarışmayla amatör gençler arasından seçen yönetmen, ergenlik çağının buhranlarına çeşitli yönlerden bakmayı ihmal etmiyor.

Bu filminde Wong Kar-Wai’nin de görüntü yönetmenliğini üstlenen Christopher Doyle ile çalışan Van Sant, yine kendine özgü sinema ritmini ve dilini kullanıyor. Ayrıca Doyle’un da filmde kısa bir rolü var. Bu yıl Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin onur konuğu olan yönetmen, festival kapsamında verdiği ustalık sınıfında filmden bölümler göstermişti.

Blake Nelson’ın aynı adlı romanından uyarlanan “Paranoid Park” 2007 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştı ve 60’ıncı Yıldönümü Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder