9 Aralık 2007 Pazar

Salome (Salomé) 2002 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Müzikal / Dram
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2003
Yönetmen : Carlos Saura
Yapım : 2002, İspanya
Süre : 86 dk.

Oyuncular
Aída Gómez (Salomé) , Pere Arquillué ("Yönetmen")
Paco Mora (Herodes) , Carmen Villena (Herodias)
Javier Toca (Juan Bautista)

Filmin Konusu

Saura bir kez daha sinemayı dansa kaldırıyor !

Dansa olan tutkusu sinema kadar yoğun olan İspanyol yönetmen Carlos Saura'dan, flamenko ve klasik İspanyol balesinin birlikteliğini sunan çok katmanlı ve etkileyici bir yapım.

Salome filminin fikir annesi, İspanyol Devlet Klasik Bale Topluluğu'nun yöneticisiyken, hazırladığı kareografilerin "fazla modern" bulunması nedeniyle işini bırakmaz zorunda kalan Aida Gomez. Gomez, Salomé yorumunun hazırlık aşamalarını ve nihayetinde çalışmasını Saura'nın kamerasının önünde sergiliyor.

Önce balenin hazırlık aşamalarını izleriz. Profesyonel bir video kamarayla çekilen görüntüler bizi işin mutfağına sokar. Daha sonra ise sahnelenen Salomé'yi Saura'nın görüntüleri eşliğinde izlemeye başlarız: Prenses Salomé, babasına sunduğu dans gösterisinin olağanüstü bir beğeni kazanmasının ardından; babasının, dile benden ne dilersen şeklindeki teklifine, amcasının bir tepsi içindeki başını isteyerek yanıt verir. Amcasıyla arasında, kökü eskilere dayanan bir nefret ilişkisi vardır.

İspanyol sinemasının güçlü yönetmeni Carlos Saura farklı disiplinlerden aldığı ilhamla, sıradışı bir çalışmaya imza atıyor. Sahnelerde büyüleyici bir güzelliğe ulaşan dans, usta yönetmenin elinde farklı bir etkileyicilik kazanıyor. İncil'in klasik hikayesinin çağdaş yorumu, kesinlikle keşfedilmesi gereken bir başyapıt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder