9 Aralık 2007 Pazar

Rüya Kızlar (Dream Girls) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Müzikal
Gösterim Tarihi : 23 Şubat 2007
Yönetmen : Bill Condon
Yapım : 2006, ABD

Oyuncular
Jamie Foxx (Curtis Taylor Jr.) , Beyoncé Knowles (Deena Jones)
Eddie Murphy (James 'Thunder' Early) , Danny Glover (Marty)
Keith Robinson (C.C.) , Sharon Leal (Michelle Morris)
Jennifer Hudson (Effie) , Anika Noni Rose (Lorrell Robinson)

Filmin Konusu

Effie, Deena ve Lorrell kurdukları The Dreamettes ismindeki grupları ile müzik piyasasında kendilerine yer edinmeye çalışan hırslı, umutlu ve başarıya endekslenmiş genç şarkıcılardır. Menejer Curtis Taylor'ın bir yetenek yarışmasında kendilerini farketmesi ile hayatlarındaki büyük değişim de başlar.

İlk olarak ünlü şarkıcı James “Thunder” Early'nin arkasında vokalist olarak yer alırlar. Fakat zamanla başarılarının dikkat çekmesi ile müzikte kendi bağımsızlıklarını elde edecek ve vokallikten kurtulup The Dreams ismi ile sektörde yer edineceklerdir.

Komuoyunun ilgisini gittikçe üzerlerinde toplayan grubun içinden Deena'ya basının gösterdiği özel ilgi, zamanla hem ortak hem de dost olan bu üç kadının arasını açmaya başlayacak ve şöhretin şaşalı pırıltısı, ağır bedeller de getirecektir.

25 yıl öncesinin Broadway'de efsane olmuş müzikallerinden Rüya Kızlar'ın beyazperdedeki serüvenine yönetmenlik eden Bill Condon, filmi "Siyahi Amerikalıların, 60’larda müzikte gösterdikleri olağanüstü başarının, günümüzde siyah kültürün, müzikte neredeyse çoğunluğu oluşturmasında etkisi olduğunun anlatıldığı hikaye" sözleri ile özetliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder