24 Kasım 2007 Cumartesi

Temel Parçacıklar (Elementarteilchen) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 4 Mayıs 2007
Yönetmen : Oskar Roehler
Yapım : 2006, Almanya
Süre : 113 dk.

Oyuncular
Moritz Bleibtreu (Bruno) , Christian Ulmen (Michael)
Martina Gedeck (Christiane) , Franka Potente (Annabelle)
Nina Hoss (Jane) , Uwe Ochsenknecht (Brunos Vater)
Corinna Harfouch (Dr. Schäfer) , Ulrike Kriener (Annabelles)

Filmin Konusu

Aykırı hayatların ayrıksı hikayeleri, Michel Houellebecq'ın kaleminden ve Alman sinemacı Oskar Roehler'in kamerasından beyazperdeye yansıyor.

Michael ve Bruno, üvey oldukları kadar birbirlerinden de farklı yapılarda iki kardeştir. Bruno, ne kadar kadınlara düşkün ve cinsel fantezilerinin kölesi olmuş bir hayat sürüyorsa Michael da tam tersine, bir o kadar içine dönük ve ilişki kurmaktan uzak bir yaşam sürmektedir.

Hayatlarının tek ortak noktası anneleri ise yıllar evvel onları bırakıp kendi zevklerinin peşine düşmüştür. Ama bir gün hayatları, bir başka ortak nokta ile yeniden kesişiverir: kadınlar ve aşk! Bu çok farklı iki insanı ortak bir paydada buluşturan duygu, aynı zamanda onlara hayatlarının en büyük acısını da yaşatacaktır. Her ikisi de, tam aşkı bulduklarını düşündükleri anda, sevdikleri kadınların ümitsiz bir hastalığa yakalandığını öğrenerek yıkılırlar. Acaba hayat, farklı olmakta direnen bu kardeşlerin kaderini ortak bir noktada düğümleyecek midir?

Özellikle Deney filmindeki performansıyla Almanya'nın son yıllardaki yıldızı en parlak oyuncularından biri haline gelen Moritz Bleibtreu'nun, bu filmdeki oyunu ile 56. Berlin Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olduğunu eklemeyi de unutmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder