31 Ocak 2010 Pazar

Dayanılmaz Zulüm (Intolerable Cruelty) 2003 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 5 Aralık 2003
Yönetmen : Joel Coen
Yapım : 2003, ABD
Süre : 95 dk.

Oyuncular
George Clooney (Miles Massey) , Catherine Zeta-Jones (Marylin)
Geoffrey Rush (Donovan Donaly) , Cedric the Entertainer (Gus)
Edward Herrmann (Rex Rexroth) , Paul Adelstein (Wrigley)
Richard Jenkins (Freddy Bender) , Billy Bob Thornton (Howard)
Julia Duffy (Sarah Sorkin)

Filmin Konusu
Beverly Hills'ın şöhretli boşanma avukatlarından Miles Massey, bir müşterisinin karısıyla ilişkiye giriyor. Boşanma konusunda deneyimli Marilyn Rexroth'in intikam hırsı, adamın düzenli yaşamını yavaş yavaş tepe taklak ediyor. Kadının ticari amaçlı evlenme ve boşanmalarından avukat da payını alacak gibi gözüküyor.

Filmin Boyutu 1.10 GB

Direniş (Defiance) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Aksiyon / Dram / Gerilim
Yönetmen : Edward Zwick
Yapım : 2008, ABD
Süre : 136 dk.

Oyuncular
Daniel Craig (Tuvia Bielski), Liev Schreiber (Zus Bielski)
Jamie Bell (Asael Bielski) , Alexa Davalos, Allan Corduner
Mark Feuerstein, Tomas Arana

Filmin Konusu
Cesaret en etkili silahtır.

Yıl 1941. Doğu Avupa yahudileri toplu olarak katlediliyordu. Bielski kardeşler (Daniel Craig, Liev Schreiber ve Jamie Bell) bu katliamdan kurtulmak için çocukluklarından beri bildikleri ormanda saklanarak hayatta kalma mücadelesi verdiler. İlk etapta sadece hayatta kalmanın esas olduğu ormanda zamanla gizli bir yaşam kurdular. Kahramanlıkları kulaktan kulağa yayıldı ve eli silah tutan her yaştaki çeteciye cesaret kaynağı oldu.

Filmin Boyutu 699 MB

Aşka Son Şans (Last Chance Harvey) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 17 Temmuz 2009
Yönetmen : Joel Hopkins
Yapım : 2008, İngiltere / ABD
Süre : 89 dk.

Oyuncular
Dustin Hoffman (Harvey Shine) , Emma Thompson (Kate Walker)
Dame Eileen Atkins (Maggie Walker) , Kathy Baker (Jean)
Liane Balaban (Susan) , James Brolin (Brian)

Filmin Konusu
New York'lu Harvey Shine, bir jingle yazarı olarak çıkmaza girmiş işini kaybetme noktasındadır. Patronundan son bir şans koparmıştır. Önce hafta sonunda Londra'ya kızının düğününe gidecek ve pazartesi günü önemli bir toplantı için geri dönecektir.

Kızının kilisede yürümek için üvey babasını seçtiğini öğrendiğinde yıkılmış bir halde, düğün yemeğine kalmadan havaalanına geri döner. Fakat uçağı da kaçırmıştır, böylelikle işini devam ettirme şansını da.

Bunca sıkıntı arasında havaalanında bir kadeh içki içerken, onun hayatını derinden etkileyecek bir sürprizle karşılaşacaktır. Bu sürpriz 40'lı yaşlarında, duygusal ve onun kadar bir ilişkiye ihtiyacı olan güzel bir kadındır.

Filmin Boyutu 749 MB

Pazar: Bir Ticaret Masalı (2008) - DVDRip

Tür : Komedi / Dram / Suç
Gösterim Tarihi : 10 Nisan 2009
Yönetmen : Ben Hopkins
Senaryo : Ben Hopkins
Görüntü Yönetmeni : Konstantin Kröning
Müzik : Cihan Sezer
Yapım : 2008, Türkiye
Süre : 90 dk.

Oyuncular
Tayanç Ayaydın (Mihram) , Genco Erkal (Fazıl)
Melih Düzenli , Hakan Şahin (Mustafa) , Şenay Aydın (Elif)

Filmin Konusu
90’lı yılların başında Doğu’da bir şehir. Doğuştan ufak bir tüccar olan Mihram, ne istenirse onu bulmasıyla nam salmıştır. Büyük işler bağlamak için birçok fikri vardır ama bu fikirleri hayata geçirecek sermayeye sahip değildir.

Yöreye yerleştirilen telefon vericilerini gördüğünden beri aklını cep telefonu satan bir dükkan açmakla bozmuştur. Bir gün, kasabadaki dispansere ilaç taşıyan kamyonun soyulması üzerine çaresiz kalan hekim Mihram'dan karaborsa ilaç bulmasını ister. İlaç acilen çocuklar için gereklidir.

Mihram bu durumu hayatını nihayet değiştirebileceği bir fırsat olarak görür. Kamu parasıyla kumar oynayacak, ona bu süreçte eşlik edecek amcası Fazıl’ın yaşadığı Nahçivan’a kaçakçılık yapacaktır. Eğer kaybederse toplumdan dışlanacağının farkındadır, ama kazanırsa hayal ettiği işi kuracak kızına ve karnı burnunda karısına daha iyi bir gelecek hazırlayacaktır.

Ancak Mihram iki şeyi hesaba katamaz: Mihram’ın attığı her adımı dikkatle izleyen ve “Ay’ın ışığını nereden aldığını” öğrenmeye fazlasıyla meraklı olan yerel mafyayı; bir de gittikçe daha fazla değişen bir pazarın acımasız kanunlarını. Arz ve talep…

En İyi Fİlm dahil 4 dalda Altın Portakal Ödülü sahibi Pazar: Bir Ticaret Masalı, kapitalist öğretinin egemen olduğu dünya ticaretinin küçük bir halkasını tasvir ederken, yoksulluğun ve köşe dönücü zihniyetin bireyi değer erozyonuna uğratmasını, vicdanını yok etmesini ele alır. Mihram'ın serüveni aşık geleneğini andıracak biçimde türkülerle, şarkılarla anlatılan bir ticaret masalıdır.

Filmin Boyutu 1.17 GB

Aynalar (Mirrors) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Korku / Gerilim
Gösterim Tarihi : 22 Ağustos 2008
Yönetmen : Alexandre Aja
Yapım : 2008, ABD
Süre : 107 dk.

Oyuncular
Frank Mayers (James Benton) , Kiefer Sutherland (Ben Carson)
Matt Neufeld (James Benton) , Paula Patton (Amy Carson)
Cameron Boyce (Michael Carson) , Amy Smart (Angela Carson)
Jason Flemyng (Larry Byrne)

Filmin Konusu
Eski bir polis olan Ben Carson, birkaç yıl önce yangında kül olan ve personeli ölen bir mağazada gece bekçiliği yapmaktadır. Yangından sadece geriye birkaç ayna kalmıştır.

Halen mağazada bulunan bu aynalar, kendisi ile temasa geçemeye başladıktan sonra Carson, ailesini korumak için aynalara gizlenmiş kötü ruhla mücadele etmeye başlar.

Birçok ülkede yasaklanan Yüksek Tansiyon filmi ile dikkatleri üzerine çekmiş Alexandre Aja'nın yönettiği Aynalar, son dönemlerde popüler olan uzak doğu korku filmlerinin yeniden çevrimlerinden biri. Güney Kore yapımı Geoul sokeuro(Into the Mirror)'nun yeniden çevrimi olan filmin başrolünde 24 ile adından söz ettiren Kiefer Sutherland var.

Filmin Boyutu 703 MB