31 Ocak 2010 Pazar

Pazar: Bir Ticaret Masalı (2008) - DVDRip

Tür : Komedi / Dram / Suç
Gösterim Tarihi : 10 Nisan 2009
Yönetmen : Ben Hopkins
Senaryo : Ben Hopkins
Görüntü Yönetmeni : Konstantin Kröning
Müzik : Cihan Sezer
Yapım : 2008, Türkiye
Süre : 90 dk.

Oyuncular
Tayanç Ayaydın (Mihram) , Genco Erkal (Fazıl)
Melih Düzenli , Hakan Şahin (Mustafa) , Şenay Aydın (Elif)

Filmin Konusu
90’lı yılların başında Doğu’da bir şehir. Doğuştan ufak bir tüccar olan Mihram, ne istenirse onu bulmasıyla nam salmıştır. Büyük işler bağlamak için birçok fikri vardır ama bu fikirleri hayata geçirecek sermayeye sahip değildir.

Yöreye yerleştirilen telefon vericilerini gördüğünden beri aklını cep telefonu satan bir dükkan açmakla bozmuştur. Bir gün, kasabadaki dispansere ilaç taşıyan kamyonun soyulması üzerine çaresiz kalan hekim Mihram'dan karaborsa ilaç bulmasını ister. İlaç acilen çocuklar için gereklidir.

Mihram bu durumu hayatını nihayet değiştirebileceği bir fırsat olarak görür. Kamu parasıyla kumar oynayacak, ona bu süreçte eşlik edecek amcası Fazıl’ın yaşadığı Nahçivan’a kaçakçılık yapacaktır. Eğer kaybederse toplumdan dışlanacağının farkındadır, ama kazanırsa hayal ettiği işi kuracak kızına ve karnı burnunda karısına daha iyi bir gelecek hazırlayacaktır.

Ancak Mihram iki şeyi hesaba katamaz: Mihram’ın attığı her adımı dikkatle izleyen ve “Ay’ın ışığını nereden aldığını” öğrenmeye fazlasıyla meraklı olan yerel mafyayı; bir de gittikçe daha fazla değişen bir pazarın acımasız kanunlarını. Arz ve talep…

En İyi Fİlm dahil 4 dalda Altın Portakal Ödülü sahibi Pazar: Bir Ticaret Masalı, kapitalist öğretinin egemen olduğu dünya ticaretinin küçük bir halkasını tasvir ederken, yoksulluğun ve köşe dönücü zihniyetin bireyi değer erozyonuna uğratmasını, vicdanını yok etmesini ele alır. Mihram'ın serüveni aşık geleneğini andıracak biçimde türkülerle, şarkılarla anlatılan bir ticaret masalıdır.

Filmin Boyutu 1.17 GB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder