31 Ocak 2010 Pazar

Dışardakiler (The Outsiders) 1983 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Francis Ford Coppola
Yapım : 1983, ABD
Süre : 88 dk.

Oyuncular
Matt Dillon (Dallas 'Dally' Winston) , Ralph Macchio (Johnny Cade)
C. Thomas Howell (Ponyboy Curtis) , Patrick Swayze (Darrel 'Darry')
Rob Lowe (Sodapop Curtis) , Emilio Estevez (Keith 'Two-Bit' Mathews)
Tom Cruise (Steve Randle) , Glenn Withrow (Tim Shepard)
Diane Lane (Sherri 'Cherry' Valance) , Leif Garrett (Bob Sheldon)
Darren Dalton (Randy Anderson) , Tom Waits (Buck Merrill)
Sofia Coppola (Küçük kız)

Filmin Konusu
1980'ler. Küçük bir kasabadaki Oklahomalı gençler ikiye bölünmüştür. Hayatın kendilerine pek bir gelecek sunmadığı Greasers ve genellikle zengin ailelerin çocuklarından oluşan Socs (Socials) iki ayrı çetedir. Greasers'lı iki delikanlı Ponnyboy ve Johnny Socs'lu iki güzel olan Cherry ve Marcia ile flört ettiklerinde, sonuç kaçınılmaz olur: çıkan kavgada Johnny, Socs'un ileri gelenlerinden Bob Sheldon'ı istemeden öldürür.

İki genç hem intikam alacakları korkusuyla Socs'lardan hem de polisten saklanmak için kaçak hayatına başlarlar. Yaşayacakları şeyler, hem Ponnyboy'u hem de Johnny'yi tahmin edemeyecekleri kadar olgunlaştıracaktır.

Francis Ford Coppola'nın Siyam Balığı ile birlikte 1983'te çektiği Outsiders da, benzer temalarda gezinmeyi seven S.E. Hinton'dan bir uyarlama. Çok kısa bir süre sonra ünlenecek sayısız genç aktörleri bünyesinde barındıran yapım, içerik anlamında da epey güçlü. Kimilerince Rebel Without a Cause'a başarısız bir şekilde öykünmekle eleştirilse de, Coppola filmografisi içinde ve dönemin gençlerinin gözünde kültleşmiş olduğuna şüphe yok.

Filmin Boyutu 723 MB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder