4 Mayıs 2008 Pazar

İki Kız (Meurtrières) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Suç
Gösterim Tarihi : 6 Ekim 2006
Yönetmen : Patrick Grandperret
Yapım : 2006, Fransa
Süre : 98 dk.

Oyuncular
Hande Kodja (Nina) , Céline Sallette (Lizzy)
Gianni Giardinelli (Yann Jobert) , Shafik Ahmad (Malik)
Anaïs de Courson (Hélène Jobert) , Karine Pinoteau (Joan)
Isabelle Caubère (Madame Jobert)

Filmin Konusu

Nina, babasının ölümünden kendini sorumlu tutan ve bunun yarattığı depresif ruh hali içinde, kendini yanlızlığa mahkum etmiş bir kızdır. Lizzy ise dengesiz ruh halinin dışa vurumu olarak birkaç kez intihara teşebbüs etmiş bir karakterdir.

Bu iki yanlız ve bedenlerinin gençliğine tezat, ruhları çoktan yaşlanmış ruhun, yatırıldıkları klinikte tanışmaları ile hayatlarında bir değişim umudu beliriverir. Nina, Lizzy'nin varlığıyla yanlızlığını dolduracak bir dosta sahip olur. Lizzy ise Nina sayesinde hayata tutunmak ve yaşamak için bir neden bulur. Bir gece bir çılgınlık yaparak klinikten kaçmaya karar verirler. Lizzy'nin erkek arkadaşı da onlara yardım edecektir. Ama hayat, bir kez daha keskin kılıcını çekmiş, yaralamak için onları beklemektedir.

Patrick Grandperret yönetmenliğindeki İki Kız, 1970'lerde gerçek olmuş ve o dönemde hakkında çok konuşulmuş bir hikayeden esinlenilerek beyazperdeye aktarılmış. Filmin Cannes Film Festivali'nde de gösterildiğini ve Jüri Başkanı Ödülü'nün sahibi olduğunu da ekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder