16 Mart 2008 Pazar

Köpeklerin Günü (Dog Day Afternoon) 1975 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0072890/

Tür : Dram / Gerilim
Yönetmen : Sidney Lumet
Yapım : 1975, ABD
Süre : 124 dk.

Oyuncular
Al Pacino (Sonny Wortzik) , James Broderick (Ajan Sheldon)
John Cazale (Sal) , Charles Durning (Dedektif Moretti)
Beulah Garrick (Margaret) , Chris Sarandon (Leon Shermer)
Sully Boyar (Müdür Mulvaney) , Sandra Kazan (Deborah)

Filmin Konusu
Gerçek bir kaybeden olan Sonny ve pek zeki olmayan yancısı Sal, güzel bir yaz akşamüstü Brooklyn'deki bir bankayı soymaya girişirler. Küçük ve basit hırsızlıkları, bankada hiç para olmamasıyla başlayan bir seri talihsizlik sonucu, gerçek bir fiyaskoya dönüşür. Kısa süre sonra Sonny ve Sal, kendilerini büyük bir seyirci topluluğunun huzurunda bir rehin alma operasyonu düzenleyen teröristler olarak bulurlar.

Medyanın çıkardığı gürültü ve Vietnam savaşının kamuoyunda yarattığı sivil itaatsizlik dalgası sağolsun, birdenbire New Yorkluların sevgilisi oluveren Sonny'nin kaderi, olay yerine gelip kontrolü polis dedektifi Moretti'den devralan ukala FBI ajanı Sheldon'un da müdahalesiyle değişmeye başlar. Özellikle de Sonny'nin cinsel tercihi ve soygunun arkasındaki gerçek neden ortaya çıkmaya başladığında...

1970'lerin en çok iz bırakan Amerikan filmlerinden biri olan Köpeklerin Günü, gerçek bir olaya ışık tutan bir gazete makalesinden yola çıkılarak senaryolaştırılmış. 1975 yılının en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kılpayı Jack Nicholson'a (Guguk Kuşu) kaptıran Al Pacino'nun kestiği role ise laf yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder