27 Aralık 2009 Pazar

Hain (Traitor) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Gerilim / Dram
Gösterim Tarihi : 12 Haziran 2009
Yönetmen : Jeffrey Nachmanoff
Yapım : 2008, ABD
Süre : 114 dk.

Oyuncular
Don Cheadle (Samir Horn) , Guy Pearce (Roy Clayton)
Jeff Daniels (Carter) , Neal McDonough (Max Archer)

Filmin Konusu
FBI ajanı Roy Clayton yeni bir araştırma davasına bakarken tehlikeli bir komplo teorisi ile karşılaşır. Bunun ardından araştırmalarını kuvvetlendiren Clayton, olayın arkasında eski Amerikan Özel Operasyon biriminin başı olan Samir Horn'un olduğundan şüphelenir.

Don Cheadle ile Guy Pearce'ı buluşturan film, politik yükü de olan sıkı bir aksiyon filmi sunuyor bizlere. The Day After Tomorrow'un senaristlerinden biri olan Jeffrey Nachmanoff'un yönetmenliğini yaptığı film, gerçeklik kavramını da sorguluyor.

Filmin Boyutu 696 MB

Deli Deli Olma (2009) - DVDRip

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 17 Nisan 2009
Yönetmen : Murat Saraçoğlu
Yapım : 2009, Türkiye
Süre : 95 dk.

Oyuncular
Tarık Akan (Mişka) , Şerif Sezer (Popuç)
Levent Tülek (Şemistan) , Cemile Nihan (Alma)

Filmin Konusu
Çocukken ailesiyle Rusya'dan göçen bir Malakan olan Mişka, ailesinden kalan piyano borcu yüzünden köyde ahır ahır dolaşıyordur. Karslı köy kızı Alma ise bu piyanoyu çalabilmek için adeta deliriyordur.

Mişka ve Alma arasında oluşan sıcak bir dostluk üzerinden köyün kendine has hikayeleri ortaya çıkar. Bir taraftan da Mişka'nın hiç kavuşamadığı, ailesinin aksine sinirli bir kadın olan Popuç vardır.

120 ve O… Çocukları filmlerinin yönetmeninden Tarık Akan ve Şerif Sezer'in başrollerini paylaştığı, Kars'ın bir köyünde geçen film; komik, naif, içten ve bizi anlatan bir hikaye.

Filmin Boyutu 702 MB

Ana Hakkı Ödenmez (1968) - DVDRip


Tür : Dram
Yönetmen : Osman F. Seden
Yapım : 1968, Türkiye
Süre : 66 dk.

Oyuncular
Fatma Girik, Ediz Hun, Ahmet Mekin, Önder Somer, Serpil Gür
Cahit Irgat, Hüseyin Peyda, Güzin Özipek, Oktay Durukan
Nubar Terziyan, Funda Gürçen

Filmin Konusu
Fatma (Fatma Girik) ve Orhan (Ediz Hun) mutlu bir evliliği olan ve bu evlilikten bir de bebekleri olan bir çifttir. Ancak minik bebek nadir bir hastalığa yakalanmıştır ve ameliyat olmak zorundadır. O günün koşullarında ameliyat ancak yurtdışında yapılmakta ve yüklü miktarda para gerektirmektedir. Orhan' ın para bulma çabaları sonuç vermemektedir. Öte yandan çalıştığı şirketin sahibinin kızı Orhan' a aşıktır ve babasına Orhan' la evlenme konusunda baskı yapmaktadır. Babası ise evli bir adamın, kızının mutluluğu için de olsa yuvasının yıkılmasına razı değildir. Ancak kızının bu tutkusunun hastalık derecesinde artması sonucu Orhan' a durumu anlatır ve çocuğunun kurtulması için gerekli olan parayı karısından boşanıp kızıyla evlenmesi karşılığında vermeyi teklif eder. Orhan, bu teklifi şiddetle reddeder, ancak bu çirkin teklif bu defa bir anne olan Fatma' ya yapılır. Fatma, bir yanda sevdiği adam, diğer yanda ölümle pençeleşen bebeği ile çaresiz bir duruma düşmüştür.

Filmin Boyutu 896 MB

Paris Yargısı (Bottle Shock) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Komedi / Dram
Yönetmen : Randall Miller
Yapım : 2008, ABD
Süre : 104 dk.

Oyuncular
Chris Pine, Alan Rickman, Bill Pullman, Rachael Taylor
Freddy Rodriguez, Dennis Farina, Eliza Dushku

Filmin Konusu
"Bottle Shock", California'daki Napa Vadisi şaraplarının, beklenmedik bir şekilde dünyaca ünlü olmasının gerçek hikâyesi...

1976 yılında, ünlü şarap uzmanı Steven Spurrier'e (Alan Rickman - Harry Potter And The Order Of The Phoenix) sorarsanız dünya üzerinde şarap konusunda Fransız şaraplarının üzerine yoktur. O kadar ki, California şaraplarının Fransız şaraplarını tahtından indirmeye yaklaştığına dair dedikodular duyunca Amerikalıları bir tadım yarışmasına davet eder. Ama Napa vadisini ve orada yaşayan Jim Barrett ( Bill Pulman - You Kill Me ) ve oğlu Bo (Chris Pine - Star Treck) gibi hırslı şarapçıları tanıyınca, Spurrier bir şeyin farkına varır: aslında sadece reklam çekmek için düzenlediği bu organizasyonla şarap tarihinde bir çığır açmak üzeredir.

Filmin Boyutu 698 MB

Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Savaş / Dram / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 2 Ekim 2009
Yönetmen : Kathryn Bigelow
Yapım : 2008, ABD
Süre : 125 dk.

Oyuncular
Jeremy Renner (William James) , Anthony Mackie (JT Sanborn)
Brian Geraghty (Owen Eldridge) , Guy Pearce (Matt Thompson)
Ralph Fiennes (Ekip Lideri) , David Morse (Albay Reed)

Filmin Konusu
Herkesin potansiyel düşman ve her objenin de ölümcül bomba olduğu Irak'ta, elit askerler dünyanın en zor görevlerinden birinde yer alır. Sıcak savaşın ortasında bombaları imha etmekle yükümlüdürler.

Takım lideri William James, hem bu yaygın bombalardan hem de psikolojik ve duygusal etkilenmelerle uğraşmaktadır. James'in iki askeri kendini cürretkarca savaşın ortasına atar. James ise ölümü aldırmadığı için askerlerine yardıma gider. Yeni vahşi liderini korumaya çabalayan adamlar, şehri kaosa sürekler.

Mark Boald, Irak savaşındaki askerlerin yaşadığı deneyimlerin ilk defa bir filmde yer aldığını, görüntülerin CNN'deki gibi gerçekçi olduğunu ve birçok savaş filminin savaş bitmeden gösterilmediğini belirtiyor. Günümüzde de devam eden savaş dolayısıyla, filmin güçlü oyuncu kadrosunun savaşı hissederek sergilediği etkileyici performans, eleştirmenler tarafından tam not aldı.

Film ilk kez 65. Venedik Film Festivalinde seyirciyle buluştu. Film SIGNIS ödülü dahil birçok ödüle layık görüldü.

Filmin Boyutu 691 MB