26 Aralık 2009 Cumartesi

Bir Kış Masalı (The Winter Guest) 1997 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Alan Rickman
Yapım : 1997, ABD
Süre : 104 dk.

Oyuncular
Phyllida Law, Emma Thompson, Gary Hollywood, Arlene Cockburn
Tom Watson, Sean Biggerstaff, Sandra Voe, Douglas Murphy

Filmin Konusu
İskoçya'da bir kış günü, bir kasaba, dört hikâye... Günlerin kısa, ışığın göz alıcı, havanın buz gibi olduğu kış mevsminde yönetmen Alan Rickman bize birbirinden bağımsız dört hikâyeyi anlatıyor. Önce bir anne kız... Frances (Emma Thompson) eşini kaybetmiştir ve oğlu Alex'le birlikte buralardan taşınmak istemektedir. Kızının uzaklara gitmesi fikri bile anne Elspeth (Phyllida Law) için dayanılmaz bir olaydır. Frances'in oğlu Alex, aralarında bir çekim olan Nita'yla buluşmuştur. İki yaşlı kadın, Lily ile Chloe, bir yandan otobüs beklemekte bir yandan da sohbet etmektedir. 12 yaşındaki sınıf arkadaşları Sam ile Tom dondurucu soğukta okulu kırmış, yaşlarından beklenmeyecek konulara dalmışlardır.

"Sense and Sensibility", "Snow Cake" gibi dikkat çekici yapımların yanında "Harry Potter" ya da "Die Hard" tarzı popüler filmlerde de görmeye alıştığımız İngiliz aktör Alan Rickman'ın bu sefer kamera arkjasını denediği film (bugüne kadar yazıp yönettiği tek filmdir) Venedik'ten 3 ödülle, Rickman'a ayrıca Chicago'da da ödül kazandırmıştı.

Filmin bir önemli özelliği de usta oyuncu Emma Thompson'ın kendisi de oyuncu olan gerçek annesiyle bu filmde ana-kızı canlandırmış olması. 1932 doğumlu Phyllida Law, şu sıralar tv dizisi Kingdom, Danny the Dog, Copying Beethoven gibi birbirinden değişik projelerde yer alıyor. 2 Oscar ödüllü (Sense and Sensibility, Howars's End) kızı Emma Thompson'la karşılıklı oyunları görülmeye değer...

"Topu, topu bir yaşam... yıllar geri gelmez." Elspeth

Filmin Boyutu 1.36 GB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder