19 Temmuz 2009 Pazar

Adanalı Tayfur Kardeşler (1964) - DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0263034/

Tür : Komedi
Yönetmen : Zafer Davutoğlu
Yapım : 1964, Türkiye
Süre : 81 dk.

Oyuncular
Türkan Şoray, Öztürk Serengil, Efgan Efekan, Kadir Savun
Gülseren Esen, Ahmet Tarık Tekçe, Hüseyin Baradan

Filmin Konusu
Tayfur (Öztürk Serengil) ve Necmi (Öztürk Serengil) bebekken babalarının düşmanları tarafından bir baskın sırasında ayrılmış ikiz kardeşlerdir. Tayfur, bu baskın neticesinde kaçırılır. Necmi ise kurtulmuştur. Tayfur, Adana'dan İstanbul'a getirilerek bir cami avlusuna bırakılır. Hayatı yokluk içinde geçer. Necmi ise annesinin yanında ve kız kardeşi Türkan (Türkan Şoray) ile Adana'da büyür.

Bir müddet sonra Necmi Adana'daki varlıklarını satarak İstanbul'a yerleşir ve yeraltı dünyasının babaları arasına girer. Necmi, kardeşi Türkan'ı zengin bir adamla evlendirmek ve sonra da adamı ortadan kaldırarak milyonlarına sahip olmak istemektedir. Türkan ise bu evlilikten kaçmaktadır. Bir gün tesadüf eseri kayıp kardeş Tayfur'la karşılaşır ve ondan yardım ister. Bu duruma çözüm olarak Tayfur, ikizkardeşi Necmi'nin yerine geçecektir. Bu durum olayların bir anda karışık bir hal almasına sebep olacaktır.

Jenerikte şakacı bir Cha Cha melodisinden sonra (filmdeki Tarsuslu Deli Kadir'i de seslendirecek olan) Sami Ayanoğlu şunları anlatıyor: "Evvel zaman içinde kalbur saman içinde güney illerimizden birinde, birbirinden hiç mi hiç hoşlanmayan iki adam yaşardı. İkisi de yürekli babayiğit kişilerdi ama gel gör ki kara kedi geçmişti aralarından." Bunlardan biri Deli Hüsrev, diğeri de Damalı Hanefi'dir. Deli Hüsrev'in Adana'ya indiği bir gün, Damalı ve adamları onun çiftliğini basarlar. Niyetleri Hüsrev'in ikizlerini kaçırmaktı. İkizler, göğüslerinde acayip iki çaprazla doğmuş iki şirin erkek çocuğuydu. Bir anda silahlar çekildi. Deli Hüsrev'in adamları kendilerini müdafaa ettiler. Ama neylesinler ki sayıca azdılar. İkizlerin anası Güllü Hanım yavrularını korumak için sarıldı silaha bastı kurşunu, bastı kurşunu...

Filmin Boyutu 896 MB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder