31 Ağustos 2008 Pazar

Suzie Gold (2004) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen : Richard Cantor
Yapım : 2004, İngiltere
Süre : 90 dk.

Oyuncular
Summer Phoenix , Frances Barber , Jesse Bildner , Kevin Bishop
Chris Bottrel , Ariana Fraval , Daniel Mendoza , Rebecca Front

Filmin Konusu
Aşka sıra geldiğinde her şey görecelidir.

Aşk herşeyi alt üst edecek! North London’da yaşayan ve geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir Yahudi ailesinin kızı olan 20 yaşındaki Suzie Gold (Summer Phoenix), ablasının düğününde Yahudi olmayan Darren adındaki bir gence (Leo Gregory) aşık olur. Acaba Suzie bu genci ailesi ile nasıl tanıştıracaktır?

'My Big Fat Greek Wedding' filmine benzer şekilde aile ve kültürel beklentiler üzerine kurulan ve “Damdaki Kemancı” ve “Gelinim Olur musun?” filmlerinden esinlenen eğlenceli senaryosu ile Yahudi olmayanların da ilgiyle izleyeceği bir film. Karakterler gerçek hayattan alınmış kadar inandırıcı, diyaloglar da ilgi çekici…

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Benim Aşk Pastam (My Blueberry Nights) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Romantik
Gösterim Tarihi : 11 Ocak 2008
Yönetmen : Wong Kar-Wai
Yapım : 2007, Fransa / Hong-Kong
Süre : 91 dk.

Oyuncular
Benjamin Kanes (Randy) , Norah Jones (Elizabeth)
Jude Law (Jeremy) , David Strathairn (Arnie)
Natalie Portman (Leslie) , Hector A. Leguillow
Rachel Weisz (Sue Lynne) , LaVita Brooks (Cafe'deki Kadın)
Nate Bynum (Harlan) , Chad R. Davis (Elizabeth'in Erkek Arkadaşı)

Filmin Konusu
Kendisi ve hayatı ile ilgili soruları olan genç bir kadının bütün bunlarla yüzleşebilmek, kendisine ve aşka dair bütün sorularını/sorunlarını cevaplayabilmek için çıktığı ruhani yolculuğu bir yol öyküsü olarak anlatıyor My Blueberry Nights.

Yol boyunca karşısına çıkan bütün olağandışı karakterlerin süslediği, aşka ve hayata dair sorularla dolu bir yolculuğu anlatan Wong Kar-Wai, şiirsel anlatımını yine beyazperdeye yansıtıyor.

Parti Hayvanları (Barnyard: The Original Party Animals) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 20 Ekim 2006
Yönetmen : Steve Oedekerk
Yapım : 2006, ABD
Süre : 90 dk.

Filmin Konusu
Ben, çiftlikteki bütün hayvaların yönetimini sağlayan ve güvenliklerinden sorumlu baş inektir. Yıllardır görevini büyük bir ciddiyetle ve başarı yapmaktadır. Tek derdi ise kendisinin sorumluluk sahibi yapısına hiç benzemeyen oğlu Otis'tir.

Otis, son derece şakacı, eğlenceyi seven ve muzip bir inektir. En büyük keyfi, her gece çiftlik sahipleri yattıktan sonra en yakın arkadaşları fare, yaban gelinciği, horoz ve domuz ile birlikte parti düzenlemek ve sabahlara kadar dans etmektir. Babasının bütün ikazlarına rağmen çiftlikle ilgili herhangi bir sorumluluk almanın kendi yaşam anlayışına ters olduğunu söylemektedir.

Ama bir gün baba Ben'in işleri daha fazla yürütememesi nedeni ile Otis, ister istemez babasının görevlerini üstlenmek zorunda kalır. İlk zamanlar bütün işler çok kolay ve keyifli gibi görünse de zamanla Otis'in herşeyi eğlence anlayışı çerçevesinde yönetmesi nedeni ile çiftlikte korkunç bir kaos oluşmaya başlar. Üstelik yıllardır çiftliğe saldırmayı bekleyen çakallar da bu kaostan yararlanmayı planlamaktadırlar.

26 Ağustos 2008 Salı

Takvim Kızları (Calendar Girls) 2003 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 21 Mayıs 2004
Yönetmen : Nigel Cole
Yapım : 2003, İngiltere
Süre : 108 dk.

Oyuncular
Helen Mirren (Chris) , Julie Walters (Annie)
John Alderton (John) , Linda Bassett (Cora)
Annette Crosbie (Jessie) , Philip Glenister (Lawrence)

Filmin Konusu
Başrollerini, Altın Küre ödüllü Helen Mirren (Gosford Park, Teaching Mrs.Tingle) ve Julie Walters'ın (Billy Elliot, Hary Potter series) paylaştığı ve yönetmenliğini Nigel Cole'un yaptığı harika bir komedi: Takvim Kızları. Yerel bir kadın örgütünün on iki sıradışı üyesi, bu sefer çok özel bir sebep için bağış toplayacaklardır ve toplanan parayı artırmak için yeni bir yol bulmak zorundadırlar. Tek çözüm her yıl bastırdıkları takvimdir, ancak küçük bir farkla. Kahramanlarımız, elma sıkacağı ve çiçeklerle bezeli vazoların önünde poz verirler-tamamen çıplak olarak! Sizi aynı anda hem ağlatıp hem güldürecek bu harika filmi kaçırmayın!

24 Ağustos 2008 Pazar

Otostopçu (The Hitcher) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Gerilim / Korku / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 16 Mart 2007
Yönetmen : Dave Meyers
Yapım : 2007, ABD
Süre : 83 dk.

Oyuncular
Sean Bean (John Ryder) , Sophia Bush (Grace Andrews)
Zachary Knighton (Jim Halsey) , Lauren Cohn (Marlene)
Neal McDonough (Lieutenant) , Yara Martinez (Beth)

Filmin Konusu
Grace ve Jim, üniversitede okuyan iki sevgilidir. Sömestr tatilinde eski model arabalarına atlayarak çılgın bir geziye çıkmayı planlarlar. Yola koyuldukları gece bardaktan boşanırcasına yağmur yağmaktadır. Yol kenarında son derece ıslanmış bir şekilde otostop yapan John'u görünce almaya karar verirler. Ama bu hayatlarının hatası olacaktır.

John'un tam anlamı ile bir psikopat olduğunu anlamaları uzun sürdürmez. John gerisinde bir dolu ceset bırakmış olan psikopat bir katildir. Grace ve Jim'i hunharca öldürmek için yaptığı planlar tam gerçekleşmek üzere iken beklenmedik olaylar gerçekleşir. Grace ve Jim, bir yandan hayatta kalabilmek için mücadele verirlerken bir yandan da John'un kendilerini bulaştırdıkları pisliklerden kurtulmaya çalışacaklardır.

Yönetmen Dave Meyers'ın ilk uzun metrajlı denemesi olan Otostopçu, Robert Harmon imzalı 1986 yapımı filmin yeniden çevrimi. Başrol oyuncularından Sean Bean, " Şimdiye kadar hiç otostop yapmadım ve arabama da hiç otostopçu almadım. Bu filmden sonra da asla böyle bir işe kalkışmam” sözleri ile filmin kendisini çok fazla etkilediğini anlatıyor.