24 Ağustos 2008 Pazar

Ondan Uzakta (Away from Her) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Romantik
Yönetmen : Sarah Polley
Yapım : 2006, Kanada
Süre : 105 dk.

Oyuncular
Gordon Pinsent, Stacey LaBerge, Julie Christie
Olympia Dukakis, Deanna Dezmari

Filmin Konusu
2 Dalda Oscar Ödülü Adayı. En iyi kadın oyuncu Julie Christie, En iyi uyarlama senaryo Sarah Polley. Altın Küre Ödülü Sahibi En İyi kadın oyuncu Julie Christie.

Ondan uzakta, anılar ve birikimlerle dolu uzun bir evlilik hakkında duygusal bir aşk hikayesi. Elli yıldır evli olan Grant (Gordon Pinsent) ve Fiona (Julie Christie)'nın birbirine bağlılıkları sarsılmaz temeller üzerine kurulmuştur. İkilinin günleri neşe ve şefkat dolu geçmektedir. Fiona'nın giderek artan hafıza kaybı, çift arasında genellikle geçiştirilmeye çalışan gerilimlere yol açar. Küskünlükler günden güne daha belirgin ve dramatik bir hal alınca, her ikilisinin de Fiona'nın Alzheimer hastası olduğu gerçeğini inkar etme olanakları kalmaz.

Sonunda Fiona bu hastalıkta uzmanlaşmış bir hastane olan Mcadowlake'e yatma zamanının geldiğine karar verir. Meadowlake'in en eski kurallarından birine göre bir hasta tedavisinin ilk ayında tesise alışabilmek için ziyaretçi kabul edememektedir. Eşinden ayrı kaldığı acı dolu bir ayın sonunda Grant Meadowlake'e gider. Ama Fiona kocasını hatırlamamaktadır ve tüm algısını Aubrey adındaki bir adama yöneltmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder