1 Eylül 2008 Pazartesi

Arapsaçı (The Big White) 2005 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Polisiye / Komedi
Gösterim Tarihi : 1 Eylül 2006
Yönetmen : Mark Mylod
Yapım : 2005, Almanya / Kanada / Yeni Zelanda / ABD
Süre : 100 dk.

Oyuncular
Robin Williams (Paul Barnell) , Holly Hunter (Margaret Barnell)
Woody Harrelson (Raymond Barnell) , W. Earl Brown (Jimbo)
Giovanni Ribisi (Ted) , Tim Blake Nelson (Gary)
Alison Lohman (Tiffany) , Billy Merasty (Cam)

Filmin Konusu
Paul, karısı Margaret ile birlikte Alaska'nın dondurucu soğuğunda parasızlıkla boğuştuğu bir yaşam sürmektedir. Borçlarını ödeyebilmek ve karısının sağlık problemlerini çözebilmek için acil paraya ihtiyacı vardır.

Bir milyon dolar değerinde bir sigorta poliçesi olan Paul'ün kardeşi Raymond, beş yıldır kayıptır ve bu paranın peşinde olan Paul, bu sayede bütün sorunlarını çözebilecektir. Ne var ki, uyanık sigorta müfettişi Tedd'i, kardeşinin ölmüş olabileceği konusunda ikna edemez. Bir gün işyerinin arkasındaki çöp bidonunda bir ceset bulunca kafasında birden bir ışık yanıverir: cesedi kardeşine benzetecektir. Ne var ki, cesedin gerçek sahipleri, uyanık müfettiş Ted ve bunca yıl sonra birden geliveren Raymond ile iyice arapsaçına dönen işler, karısı Margaret'in kaçırılmasıyla da doruk noktasına varır.

Tam anlamıyla bir kara mizah türü olan film, Robin Williams, Holly Hunter ve Woody Harrelson gibi isimlerden oluşan güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Genel olarak filmin Coen Kardeşler'in kara mizah anlayışına yakın bir duruşu olduğunu da ekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder