22 Nisan 2008 Salı

Şişir Beni (Super Size Me) 2004 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0390521/

Tür : Belgesel
Gösterim Tarihi : 22 Ekim 2004
Yönetmen : Morgan Spurlock
Yapım : 2004, ABD
Süre : 96 dk.

Oyuncular
Morgan Spurlock , Dr. Daryl Isaacs

Filmin Konusu
Amerikalıların en büyük sorunu olan obezite konusunu incelemek isteyen Morgan Spurlock, kendisini denek olarak kullanarak ülkeyi dolaşarak "fast food" yemeye başlar.

Spurlock, fast food'un insanlar üzerindeki etkisini görebilmek için, günde 3 öğün sadece ve sadece McDonal's'larda beslenmeye başlar. Yiyebileceği ve içebileceği şeyler sadece McDonald's menüsündekilerle sınırlıdır. 1 ay boyunca bu diyeti uygulayan Spurlock, kısa zamanda fiziksel ve psikolojik olarak etkilenmeye başlar. Daha ikinci haftada tüm sağlığı bozulan Spurlock, doktorların tabiriyle ölümle yüzyüze gelme tehlikesi altındadır.

Spurlock, fast food araştırmasında niye McDonald's'ı tercih ettiğini basitçe anlatıyor. Tüm fast food ürünlerinin zararlı olduğunu söyleyen belgeselci, McDonald's en büyük firma olmasının yanında en çok reklam yapan firma olduğunu söylüyor. Kısaca bizi sadece kötü beslenme değil aynı zamanda reklam dünyasının yarttığı etkiler konusunda da uyarıyor.

Belgesel türündeki film, Amerikan beslenme kültürüne, şişmanlığın kaynağına ve yaşam tarzlarına cesur bir bakış sergiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder