20 Ağustos 2007 Pazartesi

Aşk ve Sigara (2005) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür: Müzikal / Komedi
Gösterim Tarihi: 30 Haziran 2006
Yönetmen: John Turturro
Yapım: 2005, ABD
Süre: 115 dk.

Oyuncular
James Gandolfini (Nick Murder) , Susan Sarandon (Kitty Kane)
Kate Winslet (Tula) , Steve Buscemi (Angelo) , Kumar Pallana
Christopher Walken (Kuzen Bo) , Mandy Moore (Baby)
Aida Turturro (Rosebud) , Mary-Louise Parker (Constance)

Filmin Konusu

Kara komedilerin vazgeçilmez oyuncusu John Turturro, üçüncü yönetmenlik denemesi Aşk ve Sigara'da, orta sınıf bir işçi ailesinin başından geçenleri anlatıyor. Bir köprü yapımında demir işçisi olarak çalışmakta olan Nick, üç kızının annesi terzi Kitty ile evlidir. Dışarıdan bakıldığında sıradan bir hayatları varmış gibi gözükse de aile içinde tam anlamıyla fırtınalar kopmaktadır. Nick, deliler gibi arzuladığı kızıl güzel Tula ile kaçamak bir ilişki yaşamakta, karısı Kitty ise bu ilişkinin farkına vardığı andan itibaren Nick ile iletişim kurmamayı tercih etmektedir. Zamanla aynı evin içinde yaşayan yabancılara dönüşen, Nick ve Kitty kızgınlıklarını içlerine gömmüş gibi gözükseler de, onların duygularını açığa çıkarmalarına yardımcı olan bir şey vardır; O da son perdeden söyledikleri şarkılarıdır.

John Turturro’nun müzikal tarzında anlatmayı tercih ettiği bu sevimli aile hikayesinde Engelbert Humperdinck’den Janis Joplin’e, Björk’ten Tom Jones’a birçok ünlü müzisyenin unutulmaz parçalarını dinlemek mümkün. Hem de Susan Sarandon, James Gandolfini, Christopher Walken, Kate Winslet ve daha birçok başarılı oyuncunun da eşlik ettikleri versiyonlarıyla.

Son yılların en iyi yönetmenleri arasında isimleri sayılmadan geçilemeyecek Coen Kardeşler’in prodüktörlüğünü üstlendiği Aşk ve Sigara, 2005 yılı Venedik Film Festivali’nde de Altın Aslana aday gösterilen filmler arasında yer almış, fakat ödülü Brokeback Dağı'na kaptırmıştı.

PART 1
PART 2
PART 3
PART 4
PART 5
PART 6
PART 7
PART 8
PART 9
PART 10
PART 11
PART 12

Sifresizdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder