4 Temmuz 2007 Çarşamba

Zozo (2005) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür: Dram
Gösterim Tarihi: 14 Nisan 2006
Yönetmen: Josef Fares
Yapım: 2005, İsveç / İngiltere / Danimarka
Süre: 103 dk.

Oyuncular
Imad Creidi (Zozo) , Antoinette Turk (Rita) , Viktor Axelsson (Leo)
Charbel Iskandar (Zozo'nun babası)

Filmin Konusu
Çocuklar için dünya hep aynıdır. Ne savaşlar ne de felaketler onların dünyasını nasıl etkiler bilemeyiz çünkü umutlarını ve hayallerini hiç yitirmezler.

Beyrut’ta süren sivil savaşa rağmen Zozo da mutlu ve umut dolu bir çocuktur. Bir trajediyle anne ve babasını kaybedene kadar... O günden sonra hayatına tek başına devam etmek zorunda kalan bu zeki ufaklığın arzularını gerçekleştirmesi de uzun sürmez ve kendini İsveç’te büyük babasıyla büyükannesinin yanında bulur.

Dünyanın en güzel köşesi gibi gördüğü bu toprakları keşfederken yavaş yavaş gerçeklerin hayalleri kadar güzel olmadığını da keşfedecektir. Yabancı olmanın zorlukları, yeni bir okul, dil öğrenmek, arkadaş edinmek… Dünyanın en medeni ülkelerinden birinde sudan çıkmış balık gibidir Zozo. Ama büyükler onun kalbi kadar medeni olmayı becerebilmiş midir gerçekten?

‘’Kendi hayatımı anlatmadım’’ diyor eski bir Zozo olan usta yönetmen Josef Fares. ‘’Ama kendi hayatımdan esinlendim ve o kadar tutku dolu bir hikaye çıktı ki ortaya sanki ilk filmimi çekmişim gibi hissediyorum’’ demeyi de ihmal etmiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder