30 Nisan 2010 Cuma

Yahşi Batı (2009) - DVDRip


Tür : Western / Komedi
Gösterim Tarihi : 1 Ocak 2010
Yönetmen : Ömer Faruk Sorak
Yapım : 2009, Türkiye
Süre : 116 dk.

Oyuncular
Cem Yılmaz , Ozan Güven , Demet Evgar , Zafer Algöz
Özkan Uğur , Dilek Çelebi , Ferdi Sancar , Mazlum Çimen
Tuncay Özinel , Cansu Dere , Uğur Polat

Filmin Konusu
Yahşi Batı'da, 1800'lü yılların sonunda iki Osmanlı'nın, dönemin padişahı tarafından gönderildikleri Amerika görevi sırasında başlarına gelen olaylar anlatılıyor.

Aziz Bey, ile Lemi Bey, 19. yüzyılın sonlarında padişah tarafından görevlendirilerek Amerika’ya giderler. Yanlarına da hediye olarak verilmek üzere çok değerli bir elmas taş ve yüksek miktarda para vardır. İkili Amerika’ya varınca, gidecekleri menzil için bir posta arabasına binerler.

Lemi Bey ile Aziz Bey bu yolculuk esnasında soyulurlar. Önce ellerinden elmas taş gider, sonra da paralarını kaptırırlar. İki Osmanlı, kaptırdıkları parayı tekrar toparlamak için ödül avcılığı yaparlar.

Gördükleri ‘Wanted’ ilanlarını kendilerine uyarlayıp, sırasıyla aranan haydutların yerine geçer ve ödül avcılığıyla para kazanmaya çalışırlar. Biri haydut olur, diğeri onu yakalar ve başlarına her defasında binbir olay gelir. Tam canlarından olacakken Aziz Bey aslında ödül avcısı olmadıklarını, Lemi Bey’in haydut olmadığını, ikisinin de Osmanlı olduğunu anlatmaya çalışır.

Filmin Boyutu 1.36 GB

21 Nisan 2010 Çarşamba

Nutuk - Sesli ve Görüntülü 8 DVD (2008) - DVDRip


Türkiye Cumhuriyeti tarihini anlatan ilk yazılı belge niteliğindeki Nutuk, DVD olarak sizlerin beğenisine sunuluyor.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Ekim 1927'de, TBMM toplantı salonunda toplam 6 gün ve 36,5 saat süren tarihi konuşması Türk Milleti açısından büyük önem arz etmektedir.

Nutuk konu itibariyle; iç siyaset olayları, diplomasi ve dış politika olayları, askeri tarih, İstanbul - Ankara ilişkileri, ayaklanmalar, düşman işgali, lojistik sorunlar, görüşme ve yazışmalar, mitingler ve kongreler, Kurtuluş Savaşı'nın aşamaları, askeri ve siyasi örgütlenme aşamaları ile Atatürk'ün önem verdiği çeşitli bölümler ve ayrıntılardan oluşmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Nutuk'u hazırlamış olmasındaki amacını "...Maksadım, inkılâbımızın incelenmesinde tarihe kolaylık sağlamaktır." sözleriyle ifade ederek, Türk milletinin tarihini öğrenebilmesi için adres aramaması gerektiğini, tarihimizi yapan ve yazan büyük önder Mustafa Kemal söylemiştir.

Gazi Mustafa Kemalin Gençliğe Hitabesiyle başlayan Nutuk, 8 DVD olarak hazırlanmıştır.

Türk tarihimiz için önemli olan bu metni ünlü tiyatrocu Sefa Zengin seslendirdi. Bağımsız bir devlet kurulması anlayışıyla hazırlanan eylem planının anlatıldığı "Nutuk", bu çalışmada mevcuttaki tüm arşiv görüntülerine yer verilerek, o günlerin hafızalarımızda şekillenmesine yardımcı olması hedeflendi.

Her evde olması hedeflenen bu çalışma Türk insanın geçmişini ve bugünü anlamasını, Atatürk'ü tanıyan, anlayan ailelerin ve gençlerin yetişmesi, bilinçlenmesi kaygısını taşımaktadır.


Toplam Boyut: 8 X 698= 5.6 GB

Ejder Kapanı (2009) - DVDRip


Tür : Gerilim / Polisiye
Gösterim Tarihi : 22 Ocak 2010
Yönetmen : Uğur Yücel
Senaryo : Kubilay Tat
Yapım : 2009, Türkiye
Süre : 106 dk.

Oyuncular
Uğur Yücel (Asayişler Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı)
Kenan İmirzalioğlu (Cinayet Büro Amiri, Başkomiser)
Nejat İşler (gazi komando) , Ceyda Düvenci (pavyon kadını)
Berrak Tüzünataç (stajyer polis)

Filmin Konusu
Çocuk tecavüzcülerini öldüren bir katilin izinde adalet kavramının sorgulandığı filmde, iki deneyimli dedektif Abbas (Uğur Yücel) ve “Akrep” Celal (Kenan İmirzalıoğlu) bir seri katilin peşine düşerler. Katilin kurbanları aftan yararlanıp çıkan sübyancılardır. Eldeki ipuçları askerden dönen Ensar’ı (Nejat İşler) işaret etmektedir.

Polisiye – gerilim tarzında olan sinema filmindeki aksiyon sahneleri için Fransa’dan özel bir ekip çekimlere teknik destek verdi. Aksiyon sahneleri için ise yine Fransa’da özel arabalar tasarlandı...

Filmin Boyutu 1.37 GB

Şeytan Üçgeni (Triangle) 2009 Türkçe Dublaj/DVDRip


Tür : Korku / Gizem
Yönetmen : Christopher Smith
Yapım : 2009 / ABD
Süre : 95 dk.

Oyuncular
Melissa George, Joshua McIvor, Jack Taylor
Michael Dorman, Henry Nixon

Filmin Konusu
"Creep" ve "Severance"ın yönetmeninden son derece orijinal bir gerilim filmi...

Jess limandan dönerken bir martıya çarparak ama bu önemsiz görünen kazanın hayatının gidişatını değiştirdiğinin farkında değildir. Arkadaşlarıyla bir yat gezisine çıkar; içten içe yolunda gitmeyen bir şey olduğunu düşünmektedir, ama ne olduğunu bilemez.

Yatları fırtınaya yakalanınca Jess'in içindeki huzursuzluk da artar. Neyse ki, o ve arkadaşları civardan geçen bir gemiye binmeyi başarırlar. Ancak, Jess bu terk edilmiş gemide daha önce de bulunduğuna inanmaktadır. Sırayla tüm arkadaşları öldürülmeye başlar; ne yazık ki bu vahşetin sorumlusu hiçbir şeyin farkında olmayan başkası değildir.

Filmin Boyutu 1.28 GB

Vavien (2009) - DVDRip


Tür : Komedi / Dram
Gösterim Tarihi : 18 Aralık 2009
Yönetmen : Yağmur Taylan Durul Taylan
Senaryo : Engin Günaydın
Yapım : 2009, Türkiye
Süre : 95 dk.

Oyuncular
Engin Günaydın , Binnur Kaya , İlker Aksum
Settar Tanrıöğen , Serra Yılmaz

Filmin Konusu
Celal, karısı ve çocuğuyla mutsuz bir aile hayatı sürmektedir. Abisi Cemal’le birlikte ortak oldukları elektrik dükkanında da işler pek parlak değildir. Birçok yere borçları vardır.

Celal ve Cemal’in tek eğlencesi Samsun’da pavyona gitmektir. Pavyonda çalışan Sibel Ceylan’a olan aşkı Celal’in başına dert açacaktır.

Celal’in karısı Sevilay, 15 yıldır, Almanya’da yaşayan babasının gönderdiği paraları biriktirerek saklamaktadır. Celal’in bu sırrı bildiğinden habersizdir.

Zaten mutsuz bir hayat sürmekte olan Celal, bu paranın kurtuluşu olduğunu düşünerek, bir plan yapar. Fakat Celal’i sürprizler beklemektedir…

Filmin Boyutu 1.37 GB