28 Şubat 2010 Pazar

Eichmann (2007) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Tarihi / Dram
Yönetmen : Robert Young
Yapım : 2007, Macaristan / İngiltere
Süre : 96 dk.

Oyuncular
Thomas Kretschmann, Troy Garity
Franka Potente, Stephen Fry

Filmin Konusu
Filme adını veren "Eichmann" savaş suçlusu olarak mahkemeye çıkan Nazi subaylarından birinin soyadı. Adolf Eichmann Nazi Almanyası'nda ulaştırmadan sorumlu çok önemli bir görev üstlenmiş, savaş sonrasında da bir şekilde izini kaybettirmiş bir subay. İsrailli "Nazi Avcıları" bir şekilde onun izini buluyor ve mahkemeye çıkarmayı başarıyorlar. 1933 doğumlu, özellikle 97 tarihli "Fierce Creatures" (Kevin Kline) filmiyle tanınan yönetmen Robert Young'ın imzasını taşıyan film böylesine çarpıcı bir konuyu ekrana taşıyor.

Eichmann rolünde birçok Hollywood yapımında (King Koong, Wanted, The Pianist) rol alan günümüz Alman sinemasının en popüler aktörlerinden Thomas Kretschmann yer alıyor. Soruşturmaları takip eden Avner Less rolünde Troy Garity'yi izliyoruz. Bu zorlu davada kendini kaybeden Less'in eşi rolünde yine önemli bir Alman sinema sanatçısı, "Run Lola Run" filmiyle çıkış yapan ve ardından "Bourne" serisi filmlerdeki Marie rolüyle dünyaca tanınmaya başlayan Franka Potente yer alıyor.

Filmin Boyutu 696 MB

Coco Chanel & Igor Stravinsky: Büyük Aşk (2009) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 16 Ekim 2009
Yönetmen : Jan Kounen
Yapım : 2009, Fransa
Süre : 113 dk.

Oyuncular
Mads Mikkelsen (Igor Stravinsky) , Anna Mouglalis (Coco)
Anatole Taubman (Arthur Boy Capel) , Natacha Lindinger
Yelena Morozova (Catherine Stravinsky)

Filmin Konusu
Paris, 1913. Coco Chanel zengin ve yakışıklı Boy Capel'a aşıktır. Rus kompozitör Igor Stravinsky'ın The Rite of Spring'i (bale) sahnelenmek üzeredir. Igor'un ses uyumsuzluğundaki devrimci hareketi Coco'nun radikal fikirleriyle uyum içindedir. Coco kadının modasını demokratikleştirmek istiyordur, Igor'sa müziğin anlamını yeniden tanımlamak istiyordur. The Rite of Sipring'in ilk performansında Coco'nun şık beyaz elbisesi dedikodularla birlikte dikkatleri çekmiştir. Gösteri de müzik ve bale çok modern, çok yabancı olduğu gerekçesiyle eleştirilmiş ve gösteri esnasında tartışmalar yaşanmıştır. Coco bu gösteriden oldukça etkilenmişse de Igor bu eleştirilerin kötü etkisini bir türlü üzerinden atamaz.

1920 yılına gelindiğinde, Coco oldukça başarı kazanmıştır; fakat Boy'un araba kazasında ölmesinden sonra aşk acısı çekiyordur. Igor, Rus İhtilali'nden sonra, Paris'te beş kuruşsuz sürgün hayatı sürüyordur. Coco, Igor'ra Ballet Russes'un (modern bale topluluğu) kurucusu olan Sergey Diaghilev tarafından tanıştırılır.

Coco Igor'u tüberküloz hastası karısı ve dört çocuğuyla evinde kalmaları için davet eder. Bu esnada Coco ve Igor'un gizli ilişkisi başlar. Aralarındaki yakınlık yaptıkları iş üzerinde de etkili oluyordur. Igor yeni ve daha liberal müziği üzerine çalışırken, Coco parfümcüsü Ernest Beaux ile ünlü parfüm Chanel No.5 üzerine çalışıyordur...

Jan Kaunen’in yönettiği, Chris Greenhalgh’ın 2002 yılında yazdığı Coco & Igor adlı romanından senaryolaştırılan Coco Chanel & Igor Stravinsky: Büyük Aşk, 2009 Cannes Film Festivali'nin kapanış filmi oldu.

Filmin Boyutu 701 MB

Cezalandırıcı: Savaş Hattı (Punisher: War Zone) 2008 Dublaj/DVDRip

Tür : Aksiyon / Suç
Yönetmen : Lexi Alexander
Yapım : 2008, ABD / Kanada / Almanya
Süre : 98 dk.

Oyuncular
Ray Stevenson, Dominic West, Doug Hutchison, Colin Salmon
Wayne Knight, Dash Mihok, Julie Benz, Stephanie Janusauskas

Filmin Konusu
Suç, Ceza ile tanışıyor!

Tehlikeli mafya patronu Billy Russoti'yi hedef alan Castle, gizli görevdeki bir FBI ajanının hayatını da tehlikeye atan bu gangsterin yüzünü tanınmayacak hale getirir. İntikam arayan Russoti "Jigsaw" adını alır ve yeraltı dünyasının en ünlü suçluları ile işbirliği yapmaya başlar. Şimdi Cezalandırıcı kanundan kurtulmak için bir yol bulmak ve Jigsaw'un ölümcül suç ordusunu yok etmek zorundadır.

Filmin Boyutu 700 MB

Tehlikeli Aslar 2 (Smokin Aces 2: Assassins Ball) 2010 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Aksiyon / Komedi / Polisiye
Yönetmen : P.j. Pesce
Yapım : 2010, ABD / Kanada
Süre : 88 dk.

Oyuncular
Vinnie Jones, Autumn Reeser, Martha Higared
Keegan Connor Tracy, Carrie Keagan

Filmin Konusu
FBI'ın Walter Weed'e suikast düzenlemek için bir davayı açması ve gelişen olaylar...

Dört mevsim dört kart (maça- kupa - karo - sinek) ve herbirini toplarsan 52, bir yıldaki hafta sayısı ve masada toplam 365 kart var, bir yıldaki gün sayısı . Film gerçekten seri olmayı hakediyor. Vinnie Jones her filmde yaptığı o sert ölüm kokan bakışlarını bu filminde de gayet iyi şekilde kullanmış. Film bilgisayar oyunu havasında geçiyor.

Filmin Boyutu 698 MB

Aşkı Ararken (Shopgirl) 2005 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Romantik
Yönetmen : Anand Tucker
Yapım : 2005, ABD
Süre : 99 dk.

Oyuncular
Steve Martin, Claire Danes, Jason Schwartzman
Bridgette Wilson, Sam Bottoms, Frances Conroy
Rebecca Pidgeon, Samantha Shelton, Gina Doctor

Filmin Konusu
Uzun Zamandan Beri Yapılmış En Zeki, En Eğlenceli Romantik Komedilerden Biri.

Steve Martin'in çok satan romanından uyarlanan ve başrollerini Altın Küre Ödülü Sahibi Claire Danes (The Family Stone), Altın Küre Ödülü Adayı Steve Martin ve Jason Schwartzman'in (Bewitched) paylaştığı Shopgirl, son derece eğlenceli bir aşk hikayesi.

Danes'in büyük bir başarıyla canlandırdığı Mirabelle iki farklı erkekle tanıştığında Beverly Hills'de bir mağazada eldiven departmanında çalışan ve şöhret olmak isteyen çekici bir kadındır. Tanıştığı iki adamdan biri olan Jeremy son derece asosyaldir. Ray ise zengin bir iş adamıdır. Bu zeki, sıcak, komik ve modern aşk masalını izlediğinizde aşık olmaya engel olamayacaksınız.

Filmin Boyutu 747 MB