16 Ağustos 2009 Pazar

Watchmen (2009) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Bilim Kurgu / Fantastik / Aksiyon / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 6 Mart 2009
Yönetmen : Zack Snyder
Yapım : 2009, ABD / İngiltere
Süre : 155 dk.

Oyuncular
Jeffrey Dean Morgan (Edward Blake / The Comedian)
Malin Akerman (Laurie Juspeczyk / Silk Spectre II)
Carla Gugino (Sally Jupiter / Silk Spectre)
Billy Crudup (Jon Osterman / Dr. Manhattan)
Patrick Wilson (Dan Dreiberg / Nite Owl II)
Jackie Earle Haley (Walter Kovacs / Rorschach)
Matthew Goode (Adrian Veidt / Ozymandias)

Filmin Konusu
86-87 yılları arasında basılan 12 sayıdan oluşan Watchmen yayınlandığı Soğuk Savaş Dönemi’nden fazlasıyla etkilenmiş bir çizgi roman. 85 yılında, Amerika ve Sovyetler Birliği’nin nükleer savaşın eşiğinde olduğu sıralarda New York’ta geçen hikayede, süper kahramanlar kostüm ve maskeleriyle günlük hayatın bir parçası olarak halkın arasında yaşamaktadırlar.

Kendilerine atfedilen “süper-kahraman” tanımının aksine, ironik olarak süper güçleri olmayan bu kahramanlar, kanunlara bağlı olmadan kendi çabalarıyla adaleti sağlamaya çalışmaktadırlar.

Eski arkadaşlarından birinin öldürülmesi üzerine, cinayeti araştırmaya başlayan Rorschach, aslında bu olayın süper kahramanlara yönelik çok daha büyük bir komplonun başlangıcı olduğunu düşünmeye başlar. Bunun üzerine, bu komployu engelleyebilmek için, dağılmış olan eski takımını bir araya getirmek için çalışacaktır.

Filmin Boyutu 1.21 GB

Tora! Tora! Tora! (1970) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Savaş / Macera
Yönetmen : Toshio Masuda, Kinji Fukasaku, Richard F
Yapım : 1970, ABD / Japonya
Süre : 138 dk.

Oyuncular
Martin Balsam . So Yamamura, Joseph Cotten, Tatsuya Mihashi
E.G. Marshall, Takahiro Tamura, James Whitmore, Eijiro Tono
Jason Robards, Wesley Addy

Filmin Konusu
2. Dünya Savaşı’nda, Amerika’nın sabrının taşmasına neden olan Pearl Harbor baskınını, hem Japonlar’ın hem de Amerikalılar’ın bakış açılarıyla anlatmayı deneyen, gösterişli bir ortak yapım. Baskının öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar dizisini de perdeye taşıyan “Tora! Tora! Tora!”, özellikle o ünlü saldırı sahnelerinde ürkütücü bir gerçekçiliği yakalamayı başarıyor. Film, 1939 yılında Amiral Isoroku Yamamoto’nun (Yamamura), Japon Kraliyet Donanması’nın komutasını üzerine almasıyla başlar. Eğitimini Harvard’da tamamlamış, ateşli bir milliyetçi olan komutan, önceleri Amerika’yla yapılacak bir savaşa karşı olmasına rağmen, zamanla fikrini değiştirir. Japonya’nın, Asya’nın en güçlü devleti olma arzusu onu da etkiler ve vargücüyle Amerikalılar’la savaşmaya hazırlanır. Öte yandan ABD cephesinde, Japonya’nın egemenliğine karşı çıkma hazırlıkları başlar. Yamamoto bunun üzerine, Pearl Harbor limanındaki donanmayı vurmayı hedefler. Aksiyonu gerilimle birleştiren ve unutulmaz savaş filmleri arasında yer alan “Tora! Tora! Tora!”, En İyi Görsel Efekt dalında Oscar almış, ayrıca En İyi Sanat Yönetimi, Görüntü, Kurgu ve Ses dallarında bu ödüle aday olmuştu.

Filmin Boyutu 1.34 GB

Hırsız (1965) - DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Zafer Davutoğlu
Yapım : 1965, Türkiye
Süre : 93 dk.

Oyuncular
Fatma Girik, Sadri Alışık, Efgan Efekan, Kadir Savun
Gülbin Eray, Muzaffer Tema, Cahit Irgat

Filmin Konusu
Birbirleri ile ayrıldıktan sonra uzun yıllar görüşmeyen bir kadın ile adamın hikayesi. Genç biri haline gelen kızları sayesinde birbirleri ile görüşmek zorunda kalacaklardır ancak aralarında hala hesaplaşamadıkları bir mesele bulunmaktadır.

Filmin Boyutu 700 MB

Paris'te Son Tango (Ultimo tango a Parigi) 1972

Tür : Dram / Romantik
Yönetmen : Bernardo Bertolucci
Yapım : 1972, İtalya / Fransa
Süre : 124 dk.

Oyuncular
Marlon Brando, Maria Schneider, Maria Michi
Giovanna Galletti, Gitt Magrini, Catherine Allegret
Luce Marquand, Marie-Helene Breillat, Catherine Breillat

Filmin Konusu
Paris'te Son Tango'nun duygulu ve duyarlı dünyasına ve "döneminin en tartışmalı filmi"ne (Leonard Maltin) girmeye hazır olun. İki Akademi Ödülü'ne aday -öncesi ve sonrasındaki tüm filmlerden farklı ve güçlü bir cinsel enerji yayan bu modern klasik kitleleri şoka soktu... Ve "bir sanat dalının görüntüsünü sonsuza kadar değiştirdi." (Pauline Kael)

O (Marlon Brando), Paris'te yaşayan, vefat etmiş eşini unutamayan 45 yaşında bir Amerikalı'dır. Diğeri (Maria Schneider), genç bir film yapımcısıyla nişanlı 20 yaşında Parisli bir güzeldir. Birbirlerinin isimlerini dahi bilmemelerine rağmen, bu iki acı çeken ruh cinsel açlıklarını gidermek için kendi karanlık, trajik hayatları kadar boş bir apartman dairesinde buluşurlar. Durduramadıkları bir dansın çılgın temposuna kapılan bu iki sıradışı sevgili, tutkularını hayal edebileceklerinin çok ötesinde erotik doruklara çıkartır ve derinliklere götürürler.

Filmin Boyutu 0.97 GB

Minyeli Abdullah 1 (1989) - DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Yücel Çakmaklı
Yapım : 1989, Türkiye
Süre : 103 dk.

Oyuncular
Perihan Savaş, Berhan Şimşek, Agah Hun, Lütfu Seyfullah
Haluk Kurdoğlu, Nezihe Becerikli, Bülent Oran

Filmin Konusu
Filmin temasını oluşturan olaylar Kral Faruk döneminde Mısır'da geçmektedir. Ülkede baskı ve zulüm hakimdir. İdealist bir Müslüman olan Abdullah yaptığı çalışmalardan dolayı bir sohbet bahanesiyle tutuklanır. Gizli cemiyet kurarak devlete ihanet ettiği iddiasıyla idamı talep edilir. Eşi de çevresinin baskısına dayanamayarak Abdullah'tan ayrılmak zorunda kalır..

'Minyeli Abdullah' çağımız insanının en temel problemi olan yabancılaşmayı işleyen teması ile bütün zamanların filmleri arasında yer almayı hak ediyor.

Filmin Boyutu 699 MB