30 Haziran 2009 Salı

Güz Sancısı (2008) - DVDRip

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 23 Ocak 2009
Yönetmen : Tomris Giritlioğlu
Yapım : 2008, Türkiye
Tür : 110 dk.

Oyuncular
Murat Yıldırım (Behçet) , Beren Saat (Elena) , Okan Yalabık
Belçim Bilgin Erdoğan (Nemika) , İlker Aksum
Hüseyin Avni Danyal (Kenan Bey) , Umut Kurt , Avni Yalçın
Tuncel Kurtiz (Kamil Efendi) , Zeliha Berksoy

Filmin Konusu
Babası milliyetçi, zengin bir toprak ağası olan Behçet, babasının bağlantıları ve isteğiyle siyasete adım atar. Bu dünyadaki bazı gelişmeleri kendi ahlak yapısına uygun bulmayan Behçet yine de kendi milliyetçiliğinin bakış açısını doğru bulmaktadır.

Behçet Türk milletinin Batılılarca kuşatıldığına ve bunun bariz kanıtının Kıbrıs'la ilgili olayların olduğuna inanıyordur. Tüm bu siyasetteki ve -baba faktörüyle- kendi hayatındaki yaşadığı ağır gerilim ortamında komşu Rum kızı Elena'ya aşık olmuştur. Bu aşkın ilerlediği günler onları 6 Eylül 1955 sabahına da yakınlaştırır.

Çemberimde Gül Oya, Hatırla Sevgili gibi ülkemizde büyük başarılara imza atmış dönem dizilerinden sonra Tomris Giritlioğlu, sinemaya verdiği 10 yıllık bir aradan sonra 1955 İstanbul'unun fiziki ve ruhsal atmosferini en ince ayrıntısını dikkate alarak yansıttığı ve Suyun Öte Yanı ve Salkım Hanım'ın Taneleri 'nden sonra tematik üçlemenin son filmi olan Güz Sancısı ile beyazperdede.

Filmin Boyutu 689 MB

Şampiyon (The Wrestler) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Aksiyon / Spor
Gösterim Tarihi : 20 Mart 2009
Yönetmen : Darren Aronofsky
Yapım : 2008
Süre : 105 dk.

Oyuncular
Evan Rachel Wood (Stephanie) , Marisa Tomei (Cassidy
Mickey Rourke (Randy Robinson) , Ajay Naidu (Medic)
Judah Friedlander (Scott Brumberg)

Filmin Konusu
Randy, artık okul ve müsamere salonlarında dövüşerek geçinmeye çalışmaktadır. Özel hayatında başarısız, kızıyla arası kopuk bir adamdır. Hayranlarının sevgisiyle hayata tutunur.

Bir karşılaşma esnasında kalp krizi geçirince, doktoru bir daha güreşmemesi gerektiğini söyler. Tezgâhtar olarak işe girer, kızıyla ilişkisini düzeltmeye başlar. Ancak bir süre sonra ringe geri dönmeye karar verir.

Pi ve Requiem for a Dream gibi kült filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin ve Randy Robinson rolünü Nicholas Cage'den "çalan" Mickey Rourke'nin performansı çok övülüyor.

Filmin Boyutu 692 MB

28 Haziran 2009 Pazar

Frost/Nixon (Frost/Nixon) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Tarihi / Biyografi
Gösterim Tarihi : 30 Ocak 2009
Yönetmen : Ron Howard
Yapım : 2008, ABD / İngiltere / Fransa
Süre : 117 dk.

Oyuncular
Frank Langella (Richard Nixon) , Michael Sheen (David Frost)
Sam Rockwell (James Reston, Jr.) , Kevin Bacon (Jack Brennan)
Rebecca Hall (Caroline Cushing)

Filmin Konusu
Amerikan tarihinde iki kez başkan yardımcılığı, iki kez başkanlık koltuğuna oturan Richard Nixon, adamlarının rakip parti Demokratları gizlice dinlediği ortaya çıkınca başkanlık görevini tamamlamadan kamuoyunun baskısı sonucunda Beyaz Saray'dan uzaklaştırılır.

Aradan geçen üç yıl sonrasında, 1977 yılında, 'teke tek' formatlı bir televizyon programında bu skandalla ilgili soruları cevaplamayı kabul eder. Nixon gazeteci olarak, kolay bir yem gibi gördüğü, o zamanın çaylağı olarak kabul edilen David Frost'u seçer. Fakat iki taraf da haftalarca süren hazırlıklardan sonra karşı karşıya geldiklerinde zorlu bir zeka savaşı başlar.

Filmin Boyutu 711 MB

İki Çizgi (2008) - DVDRip

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 27 Şubat 2009
Yönetmen : Selim Evci
Senaryo : Selim Evci
Yapım : 2008, Türkiye
Süre : 93 dk.

Oyuncular
Gülçin Santırcıoğlu (Selin) , Kaan Keskin (Mert)
Perihan Kurtoğlu , Mehmet Aslan , Yakup Yavru
Özgül Koşar , Zeynep Aydın

Filmin Konusu
İstanbul’da yaşayan genç bir çiftin öyküsünün anlatıldığı filmde, iş kadını olan Selin, kendisinden yaşça küçük fotoğrafçı sevgilisi Mert ile birlikte yaşamaktadır. Yaz dönemidir ve çift arabalarıyla güneye doğru yola çıkar.

Selin ve Mert, birbirinin aynısı günlerin ardından çıktıkları bu yolculukta, şehirden uzaklaştıkça, farkında olmadıkları bir şekilde ilişkileri ile oynamaya başlarlar.

Filmin başrollerini Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Keskin paylaşıyor. Dünya prömiyerini 65. Venedik Uluslararası Film Festivali’ nde, Türkiye prömiyerini 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirdi.

Filmin Boyutu 640 MB

Düello (Sukiyaki Western Django) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Aksiyon / Western
Gösterim Tarihi : 30 Mayıs 2008
Yönetmen : Takashi Miike
Yapım : 2007, Japonya
Süre : 94 dk.

Oyuncular
Hideaki Ito (Tüfekçi) , Masanobu Ando (Yoichi)
Koichi Sato (Taira no Kiyomori) , Kaori Momoi (Ruriko)
Yusuke Iseya (Minamoto) , Renji Ishibashi (Benkei)
Yoshino Kimura (Shizuka) , Quentin Tarantino (Ringo)

Filmin Konusu
Beyaz elbiseli Genji ve kırmızı elbiseli Heike fakir bir dağ kasabasında, efsanevi bir hazineyi ararken karşı karşıya gelirler. Tanrı vergisi bir atıcılık yeteneği olan yalnız bir silahşör de kasabaya gelince herkes onun hangi çeteye katılacağını merak eder. Bu durum sonunda şiddetli bir güç gösterisiyle patladığında, aşağılık hileler, ihanet, şehvet ve aşk çarpışmaya başlayacaktır.

12. yüzyıldaki Genpei klan savaşları sırasında geçen filmin gerçeküstü dünyası, western temasıyla Japon dönem filmlerini birleştiriyor; filmde ayrıca Quentin Tarantino da kısa bir rolde görünüyor.

Filmin Boyutu 700 MB