31 Ocak 2009 Cumartesi

Güneşin Oğlu (2008) - DVDRip

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 7 Kasım 2008
Yönetmen : Onur Ünlü
Yapım : 2008, Türkiye
Süre : 93 dk.

Oyuncular
Haluk Bilginer (Alper Canan) , Özgü Namal (Şule)
Köksal Engür (Fikri Şemsigil) , Bülent Emin Yarar (Kurban)
Hümeyra (Saadet Şemsigil) , Tansu Biçer (Burak)
Ahmet Kural (Ahmet) , Görkem Yeltan (Cahide Canan)
Burçin Yıldırım (Oya) , Serkan Keskin (Serkan)
Levent Öktem (Nevzat Trabzon) , Gamze Demirbilek (Hafize)
Özkan Meşe (Necati Bey) , Ferit Kaya (Orkun) , Sinan Urundaş

Filmin Konusu
Fikri Şemsigil, bir mucize bekliyordur ve tüm hayatını da bekleyerek geçirmiştir. Bir gün, sonunda dileği gerçekleşir ve ‘Güneşin Oğlu’ olduğunu öğrenir.

Fakat bu mucizenin sonuçları Fikri’nin düşlediği gibi olmaz. Ruhu diğer insanların bedenlerine girip çıkıyordur ve bu durum Fikri’nin hayatını alt üst eder. Bu mucizeden kurtulmak için Fikri mucizenin gerçeğini araştırmaya başlar. Olaylar git gide daha çok karışıyordur ve bir de apartmandaki komşu kız vardır...

Filmin yönetmeni ve senaristi olan Onur Ünlü 'nün fantastik bir mavra olarak tanımladığı Güneşin Oğlu, eğlenceli ve komik olduğu kadar zeki senaryosuyla şaşırtıcı yönleri de olan bir yapım.

Hellboy 2: Altın Ordu (Hellboy II: The Golden Army) 2008 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram / Macera / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 26 Eylül 2008
Yönetmen : Guillermo Del Toro
Yapım : 2008, ABD
Süre : 114 dk.

Oyuncular
Ron Perlman (Hellboy) , Selma Blair (Liz Sherman)
Doug Jones (Abe Sapien / The Chamberlain / The Angel)
James Dodd (Johann Krauss) , John Alexander (Goblin)
Luke Goss (Prens Nuada) , John Hurt (Professor Trevor)

Filmin Konusu
Hellboy'u yetiştiren babası Profesör Trevor, yıllar önce insanlarla mistik yaratıklar arasında yaşanan eski bir savaşın anlatıldığı bir masaldan bahsetmiştir. Bu masala göre, bir cin yalnızca Elves Kralı ve onun soyundan gelenlerin kontrol edebileceği bir ordu yaratır.

Altın Ordu'nun yaptığı katliamın bir daha olmaması için, Kral Balor bir karar alır. İnsanlar şehirlerinde yaratıklar da ormanlarında yaşayacaklardır. Bunu kabul etmeyen oğlu Nuada, krallığı terk edecektir. Fakat günümüzde ortaya çıktığında, Altın Ordu'yu tekrardan oluşturup insanlığı yok etmek için uğraşacaktır. Onu durdurmaksa Hellboy ve ekibinin görevidir.

Guillermo del Toro'nun Pan'ın Labirenti'nden sonra tekrardan kamera arkasına geçtiği Hellboy'un devam filmi, aksiyon olarak ilkinden çok daha fazlasını sunuyor.

Hellboy (2004) Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür: Bilim Kurgu / Korku / Macera
Gösterim Tarihi: 3 Eylül 2004
Yönetmen: Guillermo Del Toro
Yapım: 2004, ABD
Süre: 122 dk.

Oyuncular
Ron Perlman (Hellboy) , Doug Jones (Abe Sapien)
Selma Blair (Liz Sherman) , John Hurt (Prof. Bruttenholm)
Rupert Evans (John Myers) , Corey Johnson (Ajan Clay)
Karel Roden (Grigori Rasputin) , Brian Caspe (Ajan Lime)

Filmin Konusu
Adolf Hitler'in mistik konulara olan merakı bir çok kitap ve filme konu olmuştur. Gerçekten de Nazilerin, 2. Dünya Savaşı'nı kendi lehlerine çevirmek için doğaüstü güçlerden medet umduklarına dair çok sayıda ipucu mevcuttur. Hellboy, Nazilerin bu deneyleri esnasında istemeden dünyaya getirdikleri, aynı isimle anılan bir cehennem zebanisinin maceralarını konu alıyor.

Gücü ve zekasının yanısıra, dünyevi zaafları ve insancıl bir karakteri de olan küçük Hellboy, büyürken kötülüğün değil, iyiliğin tarafında olmayı seçiyor ve nihayetinde paranormal konulara yatkın bir dedektif olarak olağanüstü serüvenler yaşıyor. Kendisini Nazilerle işbirliği yapan kara büyücü Rasputin'in elinden kurtaran ekibin başı Profesör Broom tarafından yetiştirilen Hellboy, ateşe hükmeden Liz Sherman ve telepat Abe Sapien ile birlikte kötülükle savaşan sıradışı bir takımın parçası.

Hellboy, Amerikalı çizgiromancı Mike Mignola'nın, sıradan süper kahraman öykülerinden sıkıldığı 90'lı yıllarda, kendi başına yarattığı derin ve marjinal bir çizgi roman serisinden uyarlanıyor. Hellboy, sadece konusuyla değil, Mignola'nın kendine has stilize çizimleriyle de ünlü olmuş, sadece ABD'de değil Avrupa'da da beğeniyle kucaklanmış bir çizgi roman serisi. Bu kez beyazperdede, üstelik yönetmen Guillermo del Toro'nun yetenekli ellerinde, en az çizgi romanları kadar müthiş bir eğlence vaadediyor!

Şampiyonun Dirilişi (Resurrecting the Champ) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Rod Lurie
Yapım : 2007, ABD
Süre : 107 dk.

Oyuncular
Samuel L. Jackson, Josh Hartnett, Kathryn Morris
Dakota Goyo, Alan Alda, Rachel Nichols
Teri Hatcher, Peter Coyote

Filmin Konusu
Samuel L. Jackson (1408) ve Josh Hartnett (30 Gün Gece), bu yüreklere dokunan baba-oğul ve bedel ödeme hikayesinde sizi nakavt edecek bir performans sergiliyor.

Spor yazarı Erik Kernan (Hartnett) gazetede başlık olabilecek kadar iyi bir hikaye bulma peşindedir. Ne zaman ki artık hayatını sokaklarda yaşayarak gerçiren eski boks yıldızı Şampiyon’la (Jackson) tanışır bunun her ikisi içinde bir kurtuluş olacağını anlar. Yeni arkadaşının inanılmaz zafer hikayesi Kernan’a istediğini verir. Ancak hikayenin sorgulanmasına engel olamaz. Kernan bu süre içinde bir hikayeyi yaratanın onun arkasındaki adam olduğunu anlayacaktır.

Hotel Riviera (La Disparue De Deauville) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Sophie Marceau
Yapım : 2007, Fransa
Süre : 99 dk.

Oyuncular
Sophie Marceau, Christopher Lambert
Nicolas Briançon, Simon Abkarian, Robert Hossein

Filmin Konusu
Fransız Sineması'nın en ünlü aktrislerinden, ilk gençlik çağından bu yana beyazperdeyle iç içe olan Sophie Marceau bu filmde hem senarist hem yönetmen hem de oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.

Başrolde Marceau'yla birlikte, sadece Fransız Sineması'nın değil dünya sinemasının en ünlü aktörlerinden olan, Luc Besson'un 'Metro' filmiyle ciddi bir çıkış yakalayan Christopher Lambert var. Dedektif Jacques Renard bir süre depresyon ve uykusuzlukla mücadele ettikten sonra tekrar işine döner. Renard, Hotel Riviera'nın müdürü olan Antoine Bérangère'in kayboluşunu araştırırken gizemli ve etkileyici bir kadın olan Lucie ona otelde 217 numaralı odayı aramasını tavsiye eder.

Ailenin sırlarla dolu tarihinin kapağı aralandığında, Bérangère'in ilk karısı, baş döndürücü bir çekiciliğe sahip olan aktris Victoria'nın 36 yıl önce şüpheli bir şekilde öldüğü ortaya çıkar ve Renard, Lucie ile Victoria arasındaki benzerliği fark edince bir şok yaşar ve davanın içinde kaybolmaya başlar.

Ünlü Fransız oyuncu Sophie Marceau'nun ikinci yönetmenlik deneyimi olan bu filmde Hitchcockvari bir bilmeceyle kara film geleneğine özgü öğelerini harmanlayarak baş döndürücü bir gerilim öyküsü kurguluyor. Vertigo ve Chinatown filmlerinin geleneğini sürdüren Hotel Riviera 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de övgüyle karşılandı.