30 Kasım 2008 Pazar

Uzay Yolu II: Han'ın Gazabı (Star Trek II: The Wrath of Khan) 1982 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Bilim Kurgu / Uzay
Yönetmen : Nicholas Meyer
Yapım : 1982, ABD
Süre : 108 dk.

Oyuncular
William Shatner (Admiral James Kirk)
Leonard Nimoy (Captain Spock)
DeForest Kelley (Commander Leonard H. McCoy)
James Doohan (Commander Montgomery Scott)
Walter Koenig (Commander Pavel Andreievich Chekov)
George Takei (Commander Hikaru Sulu)
Nichelle Nichols (Commander Nyota Uhura)

Filmin Konusu
Genetik olarak bir superman gibi geliştirilmiş olan Khan megalomanyak ve tehlikeli bir suçlu olduğundan yıllar önce ıssız Ceti Alpha 5 gezegenine sürülmüştür. Oğlunun ölümü ve kendi bahtsız kaderinden ötürü Kaptan Kirk'ü suçlamakta ve intikam hisleriyle yanıp tutuşmaktadır.

Komutan Chekov yanlışlıkla Khan'ın olduğu yere ışınlanınca, bu tehlikeli düşman sonunda aradığı fırsatı bulur. Kurbanlarının beynini kontrol etmeye yarayan parazimsi bir yaratığı kullanan Khan Yıldızgemisi Reliant'ı ele geçirmeyi başarır. Gemiyi ve bir araştırma projesinden yağmaladığı ekipmanı kullanarak Kirk'ü yoketmeyi planlamaktadır. "Genesis Effect" isimli projenin asıl amacı sıfırdan bir gezegende canlı yaşamını başlatmaktır. Ancak ekipmanın yeni dünyalar yaratmaya vakıf olan kudreti, aynı zamanda varolanları yoketmeye de imkan tanımaktadır.

Kirk ve ekibi bir kez daha tüm güçleri ve cesaretleriyle arkadaşlarını kurtarmak ve Khan'ı sonsuza dek susturmak zorundadırlar.

29 Kasım 2008 Cumartesi

Viking Gemisi (The Long Ships) 1964 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Aksiyon / Macera
Yönetmen : Jack Cardiff
Yapım : 1964, İngiltere
Süre : 122 dk.

Oyuncular
Russ Tamblyn, Oskar Homolka, Colin Blakely, Richard Widmark
Sidney Poitier, Rosanna Schiaffino, Edward Judd, Lionel Jeffries
Beba Loncar, Clifford Evans, Gordon Jackson, David Lodge

Filmin Konusu
Frank Bengtsson'ının kitabından uyarlanan bu 1964 filminde, viking kardeşler Rolf (Richard Widmark) ve Orm (Russ Tamblyn) efsanevi altın çanı aramaya koyulurlar. Bunun içinde önce Norse Kral'ının gemisini ve güzel kızını (Beba Loncar) kaçırırlar. Moor Prensi (Sidney Poitier) onlara çok kızmıştır, bu zor macerada ayrıca ayaklanmalar ve fırtınalarla da baş etmeleri gerekmektedir.

Şaşkın (2005) - DVDRip

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 10 Kasım 2006
Yönetmen : Şahin Alparslan
Yapım : 2005, Türkiye
Süre : 90 dk.

Oyuncular
Onur Ünsal (Mehmet) , Serdar Yeğin (Çetin)
Evrim Akın (Zeynep) , Selin Demiratar (Pelin)
Ahmet Mümtaz Taylan (Otel müdürü) , Serdar Keskin

Filmin Konusu
İstanbul'da bir üniversite öğrencisi olan Mehmet, dinlediği bir radyo programında bir kızın aşk üzerine söylediği sözlerden çok etkilenir ve onu bulmak için elinden gelen herşeyi yapmaya karar verir. Ev arkadaşını da yanına alarak Antalya yollarına dökülür. Fakat elinde, bu kızı bulmasına yarayacak çok fazla bilgi yoktur. Tek bildiği, Antalya'da bir otelde stajyer olarak çalıştığı ve adının da Deniz olduğudur.

Aynı otelde kendilerini de işe aldıran Mehmet ve Çetin, hiç ummadıkları bir gerçekle karşılaşırlar. Otelde elli tane stajyer bulunmaktadır ve hiçbirinin de adı Deniz değildir. Yılmadan arama çalışmalarına devam ederken Zeynep'le tanışan Mehmet, aslında aradığının o olduğunu bilmeden çok özel bir dostluğun temellerini atar.

Sen Ne Dilersen (2005) - DVDRip


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 2 Aralık 2005
Yönetmen : Cem Başeskioğlu
Yapım : 2005, Türkiye
Süre : 92 dk.

Oyuncular
Işık Yenersu (Yaşlı Eleni) , Fikret Kuşkan (Musa) , Işın Karaca (Marika)
Zeynep Eronat (Yaşlı Eftimiya) , Yıldız Kenter (Mimi) , Güler Ökten
Ahmet Mümtaz Taylan (Zülfikar) , Ali Taygun (Apostos)
Haldun Boysan (Rıfkı) , Okan Yalabık (Stavro)

Filmin Konusu
Aynı adama aşık olan iki kızkardeş... İçlerinden biri, Eleni erken davranır ve Stavro ile evlenip ailesini terk eder. Aşkı için ailesini hiçe sayar.

Aradan yıllar geçer, kocasının intiharı ile yapayalnız kalan Eleni, yanında özürlü kızı, ailesinin kapısını çalar. Çünkü zamanı gittikçe kısalmakta, kanser hastalığı onu yiyip bitirmektedir. Acı bir hayır cevabı aldıktan sonra, dualara sığınmaktan başka yolu kalmayan Eleni kiliseye giderek kızı için bir mum yakar.

Hırsız Musa Eleni’nin son umudu olan dilek mumunu çalınca, ikisinin de hayatları değişmeye başlar.

28 Kasım 2008 Cuma

Hayatımın Kadınısın (2006) - DVDRip

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 24 Kasım 2006
Yönetmen : Uğur Yücel
Yapım : 2006, Türkiye
Süre : 87 dk

Oyuncular
Türkan Şoray (Asuman) , Uğur Yücel (Tophaneli)
Yıldırım Memişoğlu (Nejdet) , Ezgi Mola (Ahu)
Kadir Kandemir (Barkun) , Settar Tanrıöğen (Sadi)
Selim Erdoğan (Caner) , Kadim Yaşar (Sabit)
Binnur Kaya (Firdevs)

Filmin Konusu
1980'li yılların sesi ile olduğu kadar güzelliği ile de dillere destan olmuş sahne sanatçısı Asuman Karaca, eski şatafatlı günlerinden çok uzak bir yaşam sürmektedir. Sahneleri bıraktıktan sonra evlendiği kocası ile devrilen yılların büyüttüğü bir mutsuzluğu paylaşmaktadırlar. Kocasının kumar ve içki merakı yüzünden artan gece yaşantılarına artık o da ses çıkarmamaktadır.

İlk evliliğinden olan kızı ile ilişikileri de son derece uzak olan Asuman için günler birbirinin aynı mutsuzluklarla sürüp gitmektedir. Ta ki, üst katlarına kiracı olarak taşınan Tophaneli Tayfur gelene kadar...

Her ikisinin de birbirlerinin hayatlarına dahil olmaları ile birden bire, hiç beklenmedik büyük bir aşkın parçası olarak buluverirler kendilerini.

İzleyenlerden beğeni toplayan bir önceki çalışması Yazı Tura'dan sonra nasıl bir proje ile karşımıza çıkacağı merak edilen Uğur Yücel, yalnızların, kalbi kırıkların, gözü yaşlı iken gülümsemeyi bilenlerin filmini yaptığını belirtiyor.