30 Ekim 2008 Perşembe

İki Sarışın Şimdiden Alışın (Blonde and Blonder) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Komedi
Yönetmen : Dean Hamilton
Yapım : 2007, ABD
Süre : 85 dk.

Oyuncular
Pamela Anderson, Denise Richards, Gary Chalk
Emmanuelle Vaugier, Meghan Ory, Joey Aresco

Filmin Konusu
Tam zamanında ama yanlış yerde bulunan iki sarışın bombanın heyecan dolu hikayesini anlatan bir komedi.

Dee (Pamela Anderson) ve Dawn (Denise Richards) tesadüfen tanışırlar. Sıkıcı yaşamları striptiz kulübünde çalışmaya başlamalarıyla bir anda değişir. Cat ve Kit adında, kulübün sahibini öldürmeleri için tutulmuş iki sarışınla karıştırılmaları, işin içinde FBI'ın olması. Dee ve Dawn neler olduğunu anlamaya çalışırken bir yandan da bu karmaşık durumun içinden çıkabilmek için büyük bir uğraş içine gireceklerdir.

Meleğin Sırları (Broken Angel) 2008 İng.+ Türkçe / DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt1002964/

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 14 Mart 2008
Yönetmen : Aclan Büyüktürkoğlu
Yapım : 2008, ABD / Türkiye
Süre : 120 dk.

Oyuncular
Nehir Erdoğan, Nilüfer Açıkalın, Ayşe Nil Şamlıoğlu,
Patrick Muldoon, Zachary Charles, Jay Karnes

Filmin Konusu
İngilizce öğrenmek amacıyla annesi tarafından Amerika'ya gönderilen ancak oradaki hayat şartlarının filmlerdeki gibi toz pembe olmadığını anlayan masum bir genç kızın ibret verici hikayesi, gerçek bir hayat hikayesine dayanıyor.

Yapımcılığını Unicvisions ve Kenan Production’ın üstlendiği, yönetmenliğini ABD'de yaşayan Ankara Devlet Tiyatrosu eski sanatçılarından Aclan Büyüktürkoğlu’nun yaptığı ve başrolünde Nehir Erdoğan’ın oynadığı Türk- Amerikan ortak yapımı MELEĞİN SIRLARI/BROKEN ANGEL, aslında çok psikolojik bir konuya değiniyor.

Teknik açıdan da Hollywood sinemasının tüm olanaklarından faydalanmış, yüksek bütçeli bir film.

İnat Hikayeleri (2003) - DVDRip

Tür : Dram
Yönetmen : Reis Çelik
Yapım : 2003, Türkiye
Süre : 88 dk.

Oyuncular
Tuncel Kurtiz, Sabri Tutal, Kemal Gültekin
Ali Başkan, Aslı Sulan, Reyhan Ulu

Filmin Konusu
Kış aylarında köyün şehirle ulaşımını sağlayan at kızağına bir rakip çıkmıştır. Kızakçı Daşo’nun rakibi kırmızı minibüstür. Ama kızakçı kışın buz tutan Çıldır gölü üzerinden kestirme gittiğinden minibüsün göle giremeyeceğini ve yeni rakibinin kendisinden hızlı olamayacağını iddia etmektedir. Oysa minibüsçünün bu inatlaşmadan galip gelmek için başka bir planı vardır. Bu ikilinin arasında yarış devam ederken kızak ve minibüsün yolcularından tanınmış aşıklar ve hikaye anlatıcıları da bu kıyasıya yarışa katılmışlar ve inat üzerine birbirinden güzel öyküler anlatmaktadırlar. Anlatılan öykülerden ”Lades”, ”5 Kırık Çöp Bir Kırık Kalp” ve “Cambaz Şaho” canlandırılmaktadır.

Gülmeyi ve ağlamayı iç içe sunan İnat Hikayeleri, Anadolu Halk Edebiyatının, ”Aşıklama” ve “Doğaçlama” yöntemini sinemaya taşıyan ilk film örneğidir. Film oldukça farklı bir yöntemle çekildi. Deneyimli oyuncu Tunçel Kurtiz ve yönetmen Reis Çelik’ten oluşan iki kişi dışında hiç kimse olmadan bölgeye gidildi. Filmin senaryosu tek sözcüktür. ”İnat”. Bu sözcükten doğaçlama yapılarak film ortaya çıkarıldı.

PART 1
PART 2
PART 3
PART 4
PART 5
PART 6
PART 7

Sifresizdir

28 Ekim 2008 Salı

Şamar Oğlanı (Dan In Real Life) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Komedi / Romantik
Yönetmen : Peter Hedges
Yapım : 2007, ABD
Süre : 94 dk.

Oyuncular
Steve Carell, Dane Cook, Juliette Binoche, Dianne Wiest
Marlene Lawston, Alison Pill, Brittany Robertson

Filmin Konusu
Bir gazetede aile danışmanlığı yapan Dan Burns artık bekar bir aile babasıdır. Flört etmek için davrandığı girişimler hep hayal kırıklığı ile noktalanmıştır. Rhode Island'a yaptığı bir yolculukta tesadüf eseri karşılaştığı Marie hayatını birden değiştirecektir. Marie'nin ışığından çok etkilenen Dan, Marie'nin de kendisinden etkilendiğini düşünmektedir. Ancak gerçekler bundan çok daha farklıdır. Çünkü Marie Dan'in erkek kardeşi Mitch ile beraberdir.

Gizli Deney (Chill Factor) 1999 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Aksiyon / Gerilim / Macera
Yönetmen : Hugh Johnson
Yapım : 1999, ABD
Süre : 97 dk.

Oyuncular
Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich, Peter Firth, David Paymer
Hudson Leick, Daniel Hugh Kelly, Jim Grimshaw

Filmin Konusu
10 yıl önce Dr. Richard Long (Paymer) tarafından yürütülen orduya ait gizli bir deney başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Dr. Long bu olayın etkilerini üzerinden atmak için küçük bir kasaba olan Montana'ya yerleşmiştir. Deneylerine devam etse de zamanını daha çok, kasabada yalnız yaşayan Tim Mason (Ulrich) adlı gençle balık avlayarak geçirmektedir. Bu ölümcül deney sonrasında suçlanan Andrew (Firth), 10 yılını hapiste geçirdikten sonra tahliye olmuştur. Long'u bulan ve öldüren Andrew kurduğu ölümcül çete ile 'Elvis' adındaki mavi kristal maddenin peşine düşer. Dr. Long ölmeden önce bu maddeyi Mason'a vermeyi başarır. Bu maddenin özelliği 50 Fahreneit 'ın üstünde bir sıcaklığa çıktığı anda patlayarak geniş bir alandaki insanları öldürecek olmasıdır. Mason, bir dondurma satıcısı olan Arlo (Gooding Jr.) ile hem Andrew'in adamlarından kaçmak hem de Elvis'i soğuk tutmak zorundadır.