27 Şubat 2008 Çarşamba

Yanlış Hesap (Intermission) 2003 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0332658/


Tür : Komedi / Dram
Gösterim Tarihi : 29 Ekim 2004
Yönetmen : John Crowley
Yapım : 2003, İrlanda / İngiltere
Süre : 105 dk.

Oyuncular
Colin Farrell (Lehiff) , Cillian Murphy (John)
Kelly MacDonald (Deirdre) , Brían F. O'Byrne (Mick)
Colm Meaney (Jerry Lynch) , David Wilmot (Oscar)
Shirley Henderson (Sally) , Michael McElhatton (Sam)
Deirdre O'Kane (Noeleen)

Filmin Konusu
Oscar ve John aynı markette çalışan ve aynı evi paylaşan iki arkadaştır. Tüm zamanları bir arada geçmesine rağmen hayatları birbirinden oldukça farklı devam etmektedir. John’un güzel bir sevgilisi, dolayısıyla da düzenli bir ilişkisi varken Oscar yıllardır kendine uygun bir kadın aramaktadır. Hatta uygun olması bile gerekmez, herhangi bir kadın zaten uygun olacaktır.

Oscar’ın az da olsa kıskandığı bu güzelim hayatı John durup dururken altüst eder. Sevgilisinin kendisine ne kadar bağlı olduğunu sınamak isteyen genç adam kıza ayrılmayı teklif eder. Ancak John’un yaptığı plan tam tersi bir etki yaratır. Hayalleri yıkılan genç kız çok kısa bir zamanda kendisinden yaşça hayli büyük olan evli bir sevgili edinir. Bu ayrılık ve yeni başlayan ilişki sadece onların değil, çevrelerinde yaşayan tanıdık tanımadık tüm insanların hayatını altüst edecektir. Buna şehrin en azılı hırsızından tutun da, basit bir otobüs şoförüne kadar herkes dahildir.

Yanlış Hesap, hayatın tesadüflerden ne kadar etkilendiğini ya da etkilenmediğini sorgulayan, hayatımıza ne kadar hakimiz sorusuna cevap arayan, büyük bir kentte ama varoşlarda geçen bir aşk hikayesi ve komedisi.

Filmin en ilgi çeken yanlarından biri, yıldızları gün geçtikçe parlayan iki İrlandalı oyuncuyu böyle düşük bütçeli ve bağımsız bir yapımda bir araya getirebilmiş olması. Bir yanda yaptığı hatalarla yok ettiği aşkını geri kazanmaya çalışan 28 Gün Sonra’nın yıldızı Cillian Murphy, diğer yandaysa dünyanın en büyük imparatorlarından Büyük İskender olmaya soyunan Colin Farrell.


Sifresizdir

Kayıp Yasamlar (Freedomland) 2005 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0349467/

Tür: Gerilim / Dram
Yönetmen: Joe Roth
Yapım: 2005, ABD
Süre: 112 dk.

Oyuncular
Samuel L. Jackson (Lorenzo Council) , William Forsythe (Boyle)
Julianne Moore (Brenda Martin) , Edie Falco (Karen Collucci)
Ron Eldard (Danny Martin) , Anthony Mackie (Billy Williams)
LaTanya Richardson Jackson (Marie) , Aunjanue Ellis (Felicia)
Clarke Peters (Vaftiz Longway) , Peter Friedman (Teğmen Gold)

Filmin Konusu
Sürükleyici ve heyecan verici bir gerilim…

Richard Pryce’ın “çok satanlar” listesinin zirvesini zorlayan kitabına dayanan FREEDOMLAND’da Oscar Ödülü adayları Samuel L.Jackson (1994, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Pulp Fiction) ve Julianne Moore (2002, En İyi Kadın Oyuncu, Far From Heaven) ve Altın Küre Ödüllü Edie falco (“The Sopranos”) başrolü paylaşıyorlar.

Brenda Martin (Moore) arabasının çalındığını ve oğlunun da arabanın içinde olduğunu iddia ettiğinde, Detektif Lorenzo Council (Jackson) liderliğinde suçlama ile ilgili yoğun bir araştırma başlar. Oğlunu bulabilmek için çıldıran Brenda şüphe ve suçlamalarla dolu bir kâbusla da savaşmak zorundadır. Ve herkesin gerçeği ortaya çıkarma çabaları, sürükleyici olaylar zincirinin sonunda, insanın kanını donduran, rahatsızlık verici ve şok edici bir şekilde sonuçlanır.

Annapolis (2006) Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0417433/


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 27 Ocak 2006 (ABD)
Yönetmen : Justin Lin
Yapım : 2005, ABD
Süre : 99 dk.

Oyuncular
James Franco (Jake Huard) , Tyrese Gibson (Cole)
Jordana Brewster (Ali) , Vicellous Reon Shannon (Twins)
Donnie Wahlberg (Teğmen Burton) , Roger Fan (Loo)
Wilmer Calderon (Estrada) , McCaleb Burnett (Whitaker)

Filmin Konusu
ABD Deniz Akademisine gitmek isteyen yoksul bir genç olan Jake'in düşleri gerçek olur. Zengin sınıftan gelen güzel Alison Jake'in akademideki boks kariyerine yardımcı olur. Jake ringlerde yükselirken iki genç arasında da bir aşk başlar. Oysa askeri kurallar kesindir.

26 Şubat 2008 Salı

Acemi Öğrenci Avcı Öğretmen (School for Scoundrels) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0462519/


Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 5 Ocak 2007
Yönetmen : Todd Phillips
Yapım : 2006, ABD
Süre : 100 dk.

Oyuncular
Billy Bob Thornton (Dr. P) , Jon Heder (Roger)
Jacinda Barrett (Amanda) , Matt Walsh (Walsh)
Horatio Sanz (Diego) , Paul Scheer (Little Pete)
Todd Louiso (Eli) , Michael Clarke Duncan (Lesher)

Filmin Konusu
Kendisine güvensiz ve pasif yapısı nedeni ile sürekli insanlar tarafından dalga geçilen ve özellikle de kadınlarla ilişkilerinde hep zor durumda kalan Roger, artık bu duruma bir çözüm bulması gerektiğine karar verir. İçine düştüğü küçültücü durumların sıkıntısı, bütün hayatını zehir etmektedir.

Bir arkadaşının önerisi ile Dr. P ismindeki gizemli bir adamın vereceği derslere katılmaya karar verir. Büyük şevkle katıldığı bu derslerde, Dr. P'nin son derece garip taktikleri ile karşılaşan öğrencilerin hepsi büyük bir şaşkınlık yaşarlar. Beklediklerinden çok farklı yöntemler izleyen bir adamla karşı karşıyadırlar.

Azimle derslere devam eden Roger, her geçen gün gelişme gösterse de en önemli taktikleri aldığı öğretmeninin, aslında en baş rakibi olduğunu anlar. Bu andan itibaren Roger için herşey bambaşka bir noktaya gidecektir.

Tüm dünyada oldukça tartışma koparan, fanatikleri olduğu kadar beğenmeyenlerinin de çok olduğu Borat filminin senaristlerinden olan Todd Phillips, Acemi Öğrenci Avcı Öğretmen ile Stephen Potter kitabından uyarlama bir filme imza atıyor.

25 Şubat 2008 Pazartesi

Kırık Çiçekler (Broken Flowers) 2005 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0412019/


Tür : Macera / Komedi / Dram
Yönetmen : Jim Jarmusch
Yapım : 2005, ABD / Fransa
Süre : 105 dk.

Oyuncular
Bill Murray (Don Johnston) , Jeffrey Wright (Winston)
Sharon Stone (Laura) , Frances Conroy (Dora)
Jessica Lange (Carmen) , Tilda Swinton (Penny)
Julie Delpy (Sherry)

Filmin Konusu
2005 Cannes Büyük Ödül sahibi bu film, Jim Jarmush'un 21yy varoluş sorularına komik ve minimalist bir göndermesi. Film Bill Murray'in canlandırdığı Don Johnston karakterinin bitik hayatının gizemli bir mektup ile tekrar ivme kazanması üzerine kurulmuş. Don senelerce adeta bir Don Juan gibi yaşamış ve Don Juan'vari bir şekilde kadınların kalbini çalmış, ama onlara bağlanamamıştır. Artık hayatı için bir anlam bulamayan Don, yaşayan bir sebze gibidir adeta.

Son kız arkadaşının (Julie Delpy) onu terk ettiği gün, ismini açıklamayan eski bir kız arkadaşından, aslında bir oğlu olduğuna dair bir mektup alır. Sempatik, esrar çözmeye meraklı, iyi aile babası komşusu, bu mektubu yazanı bulması için onu teşvik eder ve hatta onun için tüm bu geziyi organize eder. Böylece Don'un geçmişindeki bu kadınları teker teker ziyaret ettiği bir yolculuk başlar. Her yol macerasının sonunda olduğu gibi, Don'da yolun sonunda anlayacaktır herşeyi.

Jim Jarmush filmi yazarken, başrol için sadece tek bir isim düşünmüş: Bill Murray. Film adeta Jarmush ve Murray ortaklığı gibi. Ayrıca, Hollywood'un 50'lerindeki en ünlü ve seksi kadın yıldızları bu filmde izlemesi keyifli karakter oyuncularına dönüşüyorlar.

20 Şubat 2008 Çarşamba

Gerçeğin Ötesinde (Where the Truth Lies) 2005 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0373450/


Tür : Dram
Yönetmen : Atom Egoyan
Yapım : 2005, Kanada / İngiltere / ABD
Süre : 108 dk.

Oyuncular
Kevin Bacon (Lanny Morris) , Sonja Bennett (Bonnie Trout)
Colin Firth (Vince Collins) , Alison Lohman (Karen O'Connor)
Rachel Blanchard (Maureen O'Flaherty) , Kathryn Winslow

Filmin Konusu
Kaldıkları otel suitinde güzel bir kadının ölü bedeni bulunduğunda, başını Lanny Morris (Bacon) ve Vince Collins'ın (Firth) çektiği komedi ekibi başarılarının doruklarındaydı. Cinayet sırasında başka yerde olduklarını kanıtlamalarına rağmen ikili, patlayan skandal yüzünden işlerini bırakmak zorunda kalırlar.

19 Şubat 2008 Salı

Hırsız Kral (The Thief Lord) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0430674/


Tür : Dram / Aile
Yönetmen : Richard Claus
Yapım : 2006, Lüksemburg / İngiltere / Almanya
Süre : 98 dk.

Oyuncular
Aaron Johnson, Jasper Harris, Rollo Weeks
Alice Connor, George MacKay, Lathaniel Dyer
Jim Carter, Caroline Goodall, Alexei Sayle

Filmin Konusu
Gizemli, sihirli ve kesinlikle büyüleyici destansı bir hikaye.

Annelerinin ölümünden sonra iki küçük kardeş, cimri teyzelerinin yanından kaçarak Venedik'e doğru yola çıkarlar. Burada "Hırsız Kral" Scipio'yla tanışırlar. Bir grup terk edilmiş küçük çocukla birlikte Scipio'nun yankesicilerinin dünyasına adım atarlar. Çok geçmeden peşlerine düşen dedektifin sevgisini kazanırlar ve onları sihirli güçleri olduğuna inanılan atlıkarıncada bekleyen maceralara doğru yol alırlar.

Balinanın Sırtında (Whale Rider) 2002 Türkçe Dublaj/DVDRip

http://www.imdb.com/title/tt0298228/


Tür : Dram / Aile
Yönetmen : Niki Caro
Yapım : 2002, Almanya / Yeni Zelanda
Süre : 97 dk.

Oyuncular
Keisha Castle-Hughes, Rawiri Paratene, Vicky Haughton
Cliff Curtis, Grant Roa, Mana Taumaunu, Rachel House
Taungaroa Emile, Tammy Davis

Filmin Konusu
"Eğlenceli, sürükeyici ve zekice işlenmiş bir film."
- The News of the World

Whale Rider, gelenekler arasında sıkışmış bir kültürde, genç bir kızın geçmişine meydan okumasını ve gelecek için bir umut ışığı yakmasını anlatan dokunaklı bir film. Kabile şefi Koro'nun erkek ikizleri ölünce, Koro, kızı Pai'yi geleceğin lideri olarak görmek istemez. Pai olgunlaştıkça, Koro, kabile için bu talihsiz durumun kızının doğumuyla başladığına dair kendini ikna eder ve kabilesindeki insanlara, oğullarını kendisine getirmesi ve yeni liderlerini bu çocukların içinden seçeceğine dair bir çağrı yapar. Pai, Koro'yu çok sevmektedir; ancak bu yüzyıllardan beri süregelmiş geleneğe bir son vermek için onun karşısında durması gerekmektedir.

Genç bir kızın kaderine karşı gelme mücadelesini anlatan "Whale Rider", Yeni Zelandalı yönetmen Niki Caro'dan ödüllü bir film.