29 Ocak 2008 Salı

Katiller Yuvası (Nid de guêpes) 2002 Türkçe Dublaj/DVDRip


Tür: Gerilim / Aksiyon
Yönetmen: Florent Emilio Siri
Yapım: 2002, Fransa
Süre: 102 dk.

Oyuncular
Samy Naceri, Benoit Magimel, Pascal Greggory
Nadia Fares, Sami Bouajila, Richard Sammel

Filmin Konusu
"Transporter, S.W.A.T ve Die Hard Serisinin Karışımı, Adrenalin Bombası Bir Film!"

Eski bir Fransız Özel Operasyonlar bölümü subayının liderliğindeki vurucu tim, Arnavut mafya lideri Abedin Nexhep için yaptıkları bir işte tuzağa düşerler. Üç azılı suçlu, peşlerine düşen mafyanın adamlarından kaçarken, onlar için adeta bir hapishaneye dönüşecek, sanayi bölgesindeki büyük bir depoya sığınırlar. Çünkü deponun etrafı mafya liderinin acımasız adamlarınca çevrilmiştir.

Depodaki herkes silahlı, sinirler yay gibi gergin ve görülen her canlıya kurşun yağdırmaya hazırdır...

Son Kurgu (The Final Cut) 2004 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür: Gerilim / Bilim Kurgu
Gösterim Tarihi: 27 Mayıs 2005
Yönetmen: Omar Naïm
Yapım: 2004, Kanada / Almanya
Süre: 105 dk.

Oyuncular
Robin Williams (Alan W. Hakman) , Mira Sorvino (Delila)
James Caviezel (Fletcher) , Mimi Kuzyk (Thelma) , Vincent Gale
Stephanie Romanov (Jennifer Bannister) , Thom Bishops (Hasan)
Genevieve Buechner (Isabel Bannister) , Brendan Fletcher

Filmin Konusu
Yakın gelecekte, doğumdan önce insanların beyinlerine yerleştirilen implantlar
sayesinde, bir insanın tüm hayatı, ölümünden sonra, o kişinin gözünden görüntülenebilmektedir. Bu görüntüler tekrar kurgulanarak, cenazelerde anma töreninin bir parçası olarak gösterilmektedir.

Bu sistemin kurucularından olan zengin bir yatırımcı, ölünce hayatını kurgulama işi ünlü kurgucu Alan Hackman'a verilir. İnsanların kirli çamaşırlarını yok etmeye alışmış olan Alan, implant karşıtı göstericilerle ve geçmişinden gelen pişmanlıklarla mücadele etmek zorundadır. Ayrıca bazı yasaklarla sınırlanmış hayatında onu bekleyen büyük bir sürpriz vardır.

Zaman Ötesi (Timeline) 2003 Türkçe Dublaj/DVDRip

Tür : Macera / Bilim Kurgu / Fantastik
Gösterim Tarihi : 9 Ocak 2004
Yönetmen : Richard Donner
Yapım : 2003, ABD
Süre : 116 dk.

Oyuncular
Paul Walker (Chris Hughes) , Frances O'Connor (Kate Erickson)
Gerard Butler (André Marek) , Billy Connolly (Profesör Edward)
Ethan Embry (David Stern) , Anna Friel (Leydi Claire)
Marton Csokas (Robert de Kere) , Matt Craven (Kramer)
Michael Sheen (Lord Oliver) , Lambert Wilson (Lord Arnaut)

Filmin Konusu
Yale Üniversitesi'nden bir grup arkeoloji öğrencisi Fransa'da bir tarihi yerleşim üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Çalışmalar sırasında ekibin liderliğini yapan profesör Edward Johnston ortadan kaybolur. Öğrenciler ITC adlı gizemli bir firma tarafından aceleyle ülkelerine geri götürülürler.

ITC'nin başkanı Robert Doniger öğrencilere profesörlerinin şirketi tarafından üretilen ve insanların zamanda yolculuk yapmasını sağlayan bir alet yüzünden 14. yüzyılın Fransa'sında mahsur kaldığını açıklar...

Bunun üzerine öğrencilerden Chris Hughes ve Kate Erickson profesörü kurtarmak için yanlarına arkeoloji uzmanı Andre Marek'i alarak 500 yıl öncesinin Fransa'sına bir yolculuk yapmaya karar verirler. Bu esnada gruptan David Stern de "şimdiki zamanda" kalarak Doninger'ın ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışacaktır.

28 Ocak 2008 Pazartesi

Cehennem Çiçeği (The Black Dahlia) 2006 Türkçe Dublaj/DVDRip


Tür : Dram / Gerilim / Polisiye
Gösterim Tarihi : 9 Şubat 2007
Yönetmen : Brian De Palma
Yapım : 2006, ABD
Süre : 115 dk.

Oyuncular
Josh Hartnett (Bucky Bleichert) , Scarlett Johansson (Kay Lake)
Aaron Eckhart (Lee Blanchard) , Mia Kirshner (Elizabeth Short)
Hilary Swank (Madeleine Sprague)

Filmin Konusu
1947 yılı Los Angeles'ında genç bir kadının, gecenin bir yarısı boş bir arsada işkence edilmiş bir şekilde ölü olarak bulunması, bütün şehrin hayatının ortasına bomba gibi düşecektir. Bucky Bleichert ve Lee Blanchard ismindeki iki polis memuru da, kendilerini olayların tam ortasında bulurlar.

Gazete manşetlerine Siyah Dalya olarak geçen kurban, Elizabeth Short isminde gelecek vaad eden bir yıldızdır. Los Angeles tarihindeki en büyük insan avını başlatan olay, tam bir medya cümbüşüne dönüşür. Araştırma ilerledikçe olayın derinlerini keşfetmeye başlayan Bucky, tahmin edemeyeceği kadar tehlikeli ve gizem dolu olaylarla karşılaşır.

Brian De Palma imzalı film, yönetmeni kadar önemli yıldız isimleri de kadrosunda barındırıyor. Scarlett Johansson, Hilary Swank, Josh Hartnett gibi isimlerin zenginleştirdiği film, James Ellroy'un Los Angeles Sırları'ndan sonra ikinci kitap uyarlaması...

Vuruş Mesafesi (Striking Distance) 1993 Türkçe Dublaj/DVDRip


Tür : Macera / Aksiyon
Yönetmen : Rowdy Herrington
Yapım : 1993, ABD
Süre : 101 dk.

Oyuncular
Bruce Willis, Sarah Jessica Parker, Dennis Farina
Tom Sizemore, Brion James, Robert Pastorelli
Timothy Busfield, John Mahoney, Tom Atkins

Filmin Konusu
Tom Hardy babası gibi bir polistir ama babasının görev sırasında öldürülmesi onu çok üzer. Yaptığı araştırmalar sonucu ileri sürdüğü suçlamalar biraz fazla gelince üstleri onu nehir devriyesi olarak görevlendirirler ve yanına da bir bayan polisi ortak olarak verirler.

Önceleri yeni ortağı ve yeni görevine pek ısınamayan Tom zamanla işine alışmaktayken babasının katili onun peşine düşer çünkü Tom rahat durmamakta ve o katili ortaya çıkarmak için gizli gizli araştırmalarını sürdürmektedir. Bu araştırmalar katili kimliği ortaya çıkacak diye telaşlandırmış ve bu işe bir son vermek için Tom'un ortadan kaldırılması gerektiğine inandırmıştır. Onun için katil Tom'u öldürmek için girişimlerde bulunur ama Tom hiç de kolay yutulur bir lokma değildir. Üstelik babasının katilini ortaya çıkarmak için her şeyi yapmayı göze almıştır.

27 Ocak 2008 Pazar

Genç Kız ve Kral (Anna and the King) 1999 Türkçe Dublaj/DVDRip


Tür : Romantik
Gösterim Tarihi : 25 Şubat 2000
Yönetmen : Andy Tennant
Yapım : 1999, ABD
Süre : 147 dk.

Oyuncular
Jodie Foster , Yun-Fat Chow
Ling Bai , Tom Felton , Geoffrey Palmer

Filmin Konusu
İngiliz öğretmen Anna Leonowens (Jodie Foster) Viktorya zamanı kadınlarının yapmadığı bir şeyi yapmıştı. Ülkesinden binlerce kilometre ötedebatı toplumunun hiç bilmediği bir ülkeye çocuğu ile birlikte yalnız ve dul bir kadın olarak yola çıkmıştı. Buradaki görevi, Kral Mongkut'ın (Chow Yun-Fat) 58 çocuğunu eğitmekti. Her ne kadarKral'a halkı bir tanrı gibi tapınıyorsa da, O Kral Mongkut hakkında çok az şey biliyordu. Başlangıçta bu dik kafalı İngiliz kadını ile Doğu ve Batı çelişkisi yaşayan Kral ise zamanla aralarında gelişen dostluğa mani olamamıştı.

Suikastçı (Assassins) 1995 Türkçe Dublaj/DVDRip


Tür : Macera / Aksiyon
Yönetmen : Richard Donner
Yapım : 1995, ABD
Süre : 132 dk.

Oyuncular
Sylvester Stallone, Antonio Banderas, James Douglas Haskins
Anatoli Davydov, Muse Watson, Steve Kahan, Julianne Moore
Kelly Rowan, Reed Diamond, Kai Wulff, , Stephen Liska

Filmin Konusu
Richard Rath bölgedeki en iyi kiralık katildir. Fakat ölümcül kariyerinin bir parçası olan görev anlayışını, soğuk savaşta kaybetmiştir ve artık bu işleri bırakmak istemektedir. Ne yazık ki katil Miguel Bian onunla aynı fikirde değildir. O, kariyerinde nasıl ilerlemesi gerektiğini biliyor: Rath'ı elemek tek seçenektir. Sylvester Stallone'ın Rath, Antonio Banderas'ında Bian rolünü oynadığı filmde hareket ve maceraya doyacaksınız.

Aman Tanrım (Evan Almighty) 2007 Türkçe Dublaj/DVDRip


Tür : Fantastik / Komedi
Gösterim Tarihi : 17 Ağustos 2007
Yönetmen : Tom Shadyac
Yapım : 2007, ABD
Süre : 95 dk.

Oyuncular
Steve Carell (Evan Baxter) , Lauren Graham (Joan Baxter)
Jimmy Bennett (Ryan Baxter) , Johnny Simmons (Dylan)
Morgan Freeman (Tanrı) , Jonah Hill (Eugene Tenanbaum)
Wanda Sykes (Rita) , John Goodman (Long)

Filmin Konusu
Tanrı ve sevgili kulları arasındaki sıradışı ilişkinin 2003 yılındaki Bruce Nolan'ın hikayesi ile sona erdiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Macera, ilk filmde kendini beğenmiş gazeteci olarak tanıdığımız Evan'ın hikayesi ile devam ediyor...

Gazeteciliği bırakmış ve siyesete atılmış olan Evan, bu uğurda tüm yaşamını değiştirmiştir. Evini Buffalo'dan Virginia'ya taşımış ve kendisine yeni bir çevre edinmiştir. Fakat bir gün hiç beklenmedik bir ziyaretçinin karşısına çıkması ile hayatı birden ilginç bir yol alır. Tanrı, insan kılığında karşısına gelerek Evan'dan Nuh'un gemisinin bir benzerini inşa etmesini ister. Bu ilginç istek sonrası işe koyulan Evan'ın garip tavırları, başta ailesi olmak üzere herkesin dikkatini çekecektir.

Bruce Almighty - Aman Tanrım'ın devam filminde Kırk Yıllık Bekar'ın mahçup yıldızı Steve Carell başrolde...